Naši u svijetuvjera

FOTO: VEČERAS su nam stigle prekrasne fotografije iz Izraela od hodočasnika, među kojima je i prof. Ilija Skočibušić, a domaćin im je fra Željko Barbarić

Danas (3. ožujka, 2024.) su hrvatski hodočasnici bili u Izraelu, na njegovom sjeveru, u Nazaretu i Galileji, mjestima gdje je Isus Krist proveo veliki dio djetinjstva.

Uz srdačne pozdrave svim čitateljicama i čitateljima poslali su nam i ove prekrasne fotografije koje su snimili danas u Nazaretu i Galileji. U Izraelu je u misiji već dulje vrijeme fra Željko Barbarić, hercegovački franjevac i književnik (podsjećamo na njegove  knjige : Pretežno vedro i Intenzivna njega), koji, uz ostale obveze, često s hodočasnicima obilazi sveta mjesta, koja je već dobro upoznao pa je svojevrsni vodič. Među hodočasnicima je i duvanjski akademski kipar, prof. Ilija Skočibušić, kojega ta sveta mjesta nadahnjuju za njegova djela.

Gledajući fotografije nama se učinilo da je polje u Nazaretu široko i prostrano baš kao Duvanjsko, a i plavo nebo s bijelim oblacima kao da je snimano danas u Tomislavgradu.

POGLEDAJTE!

 

Zahvaljujemo prof Skočibušiću i fra Željku na pozdravima i fotografijama i neka ih Bog čuva u dalekom svijetu!

www.tomislavnews.com