TG Kultura/Zabava

FOTO : VEČERAS u kino dvorani KIC-a izvedena predstava “Vuk i sedam kozlića”

copyright@tomislavnews.com

U okviru ovogodišnje Kulturno duhovne manifestacije “Dani sv. Nikole Tavelića” glumci Lutkarskog kazalište Mostar izveli su lutkarsku predstavu “Vuk i sedam kozlića”, na radost duvanjske djece.

Ove godine u programu “Dana” i djeca su došla na svoje, na dječju, lutkarsku predstavu “Vuk i sedam kozlića”, došla i ispunila dvoranu do posljednjeg mjesta, gledala predstavu koja ih je oduševila. A i roditelji koji su doveli djecu gledajući ih kako pozorno i radoznalo prate lutke koje se kreću i govore proveli su ugodnu večer.

Lutkarske predstave duvanjska djeca nemaju prigodu često gledati, pa je uvrštavanje u program Tavelićevih dana “Vuka i sedam kozlića”, Braće Grimm pun pogodak.

Podsjetimo se o čemu predstava “Vuk i sedam kozlića” govori. Nakon što je majka Koza morala otići po poslu, a Kozlići ostaju sami, primorani su samostalno se obraniti od opasnog i zlog vuka koji ih nagovara da mu otvore vrata. Osim što su odgojeni po savjetima majke usput se moraju i sami domišljati lukavstvima pouzdajući se u vlastitu samostalnost i odluke. Tim više što je njihova nepažljivost i lakomislenost dovela do problema. Predstava je i poučna za djecu jer šalje poruku kako je uvijek dobro biti domišljat, ali i oprezan.

Glumci Lutkarskog kazališta Mostar izvodeći predstavu su uspostavili kontakt s malim gledateljima i napravili ugodno ozračje, a djeci će ostati u lijepom sjećanju.

www.tomislavnews.com/Foto:S.R.