TG Kultura/Zabava

EKSKLUZIVNO POGLEDAJTE FILM: Večeras upriličena premijera putopisno-dokumentarnog filma “Kulturna ruta bećarca i gange”

copyright@tomislavnews.com

U sklopu Interreg-IPA  projekta međunarodne suradnje, večeras je u kino-dvorani Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu premijerno prikazan putopisno-dokumentarni film „Kulturna ruta bećarca i gange“ autora Alena Kocića.

Film je snimljen na prostorima  općine Tomislavgrad u B i H i Pleternice u Republici Hrvatskoj, a  prikazuje kulturnu baštinu – običaje, kulturne i turističke znamenitosti ova dva grada.

Putopisni dokumentarni film “Kulturna ruta bećarca i gange” / Travel documentary film “Cultural route of Becharac & Ganga” from Alen Kocic – Koc on Vimeo.

Film” Kulturna ruta bećarca i gange”  snimljen je u okviru mnogo većeg  međunarodnog projekta , a vrijedi spomenuti izgradnju Trga  gange i šetnice  hajduka Mijata Tomića,  te izgradnju Muzeja bećarca u Pleternici.

Prigodnim riječima film je najavio načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, zahvalivši svima koji su sudjelovali u snimanju filma.

Film traje 35 minuta, a Tomislavgradu je posvećeno negdje oko 15 minuta. Publika je bila zadovoljna viđenim, iako je očekivala malo više kadrova iz Tomislavgrada, odnosno da film traje malo dulje. Imajući u vidu da ovo nije igrani film, a niti klasični dokumentarni, nego putopisno-dokumentarni, to je ispunio svoju svrhu: kratko predstaviti kulturnu baštinu, turističke i prirodne ljepote duvanjskog kraja!

Pogledajte fotografije sa snimanja filma!

www.tomislavnews.com/ Foto: TN