vjera

FOTO VIDEO : BLAGDAN je Svih svetih, slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetim-Molitva za pokojne

Danas, na svetkovinu Svi sveti, svete mise su kao i nedjeljom, Svi sveti su zapovjedna svetkovina. Raspored svetih misa je kao i svake nedjelje. Molitva za sve naše pokojne župljane bit će na gradskom groblju Karaula u 15 sati,  obavijest je iz Župe Svetog Mihovila u Tomislavgradu.

Danas, na blagdan Svih svetih slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje.

Među današnjim svetima su sigurno i oni koji za života nisu dobili nikakvo priznanje za svoja dobra djela, nitko im nije rekao hvala, a oni su samozatajno radili po onoj :”Vidi Bog, za ljude me ne briga!”.

I danas, na blagdan Svih svetih i sutra, na Dušni dan,  sjećamo se svih svojih dragih pokojnika. Dolazak na  groblja i grobove znak  je sjećanja na naše drage, znak pažnje i vjere. Vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, stavljaju cvijeće i mole za njihove duše.

https://www.facebook.com/tomislavnews/videos/550123905561662 

I u duvanjski kraj stigli su brojni Duvnjaci iz inozemstva kako bi na grobovima svojih preminulih stavili cvijeće, upalili svijeće i pomolili se za njihove duše, ali i za duše mnogih poznatih i nepoznatih na grobovima kojih se nema tko spomenuti, jer su neki od njih zaslužili kraljevstvo Božje, a da mi to  ne znamo.

U rano jutro duvanjskim ulicama, gradom i duvanjskim selima širi se miris raznobojnog cvijeća, a najviše ga je već na grobljima, na grobovima naših najmilijih.