HrvatskaTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Bogati program “Đakovačkog adventa” upriličen večeras u Tomislavgradu

U okviru kulturne  manifestacije ”Božiću u susret 2022.” večeras (subota, 10. prosinaca, 2022.) održana  je priredba “Đakovački advent” u Tomislavgradu.

U ime domaćina sve nazočne je pozdravio načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, a dragim gostima iz Đakova zahvalio na dolasku i  zaželio ugodan boravak u Tomislavgradu.

Na početku je upriličeno predstavljanje knjiga: „Moj tata superheroj“ Ivane Ćurić, i „Prelomljeni mač kralja Tomislava“ – Duvno i kralj Tomislav u djelu hrvatskog književnika Ilije Okrugića Srijemca (1827. – 1897.), o kojima su govorili: Snježana Redžepagić, Mirko Ćurić i Krešimir Tabak.

 

“MI SMO MOMCI IZ ĐAKOVA GRADA…!”

U glazbenom dijelu nastupili su: Udruga Hrvatska duvanjska baština, HKUD Fra Jozo Križić – Roško Polje, Tamburaši Srednje strukovne škole Antuna Horvata – Đakovo, pod vodstvom Darija Kusture, Šokačko kolo i običaj Vinčac – folklorna skupina Srednja strukovna škola Antuna Horvata.

“SVE SU PISME, AL’ GANGA JE GANGA…!”

 

FOLKLORNA SEKCIJA HKUD FRA JOZE KRIŽIĆA IZVODI “LIJEPU KATU”

Osjećaj povezanosti Tomislavgrada i Đakova gastronomski je se osnažen uz slavonski i duvanjski božićni stol (slatke i slane delicije).
Nakon priredbe uslijedio je koncert legendarnih “Slavonskih lola” koji je razgalio srca Duvanjki i Duvnjaka i trajat će, sigurni smo, do duboko u noć.

Publika je dugim i toplim pljeskom nagradila izvođače, bogatija za jednu prekrasnu večer u predblagdanskom ozračju “Božiću u susret”

A ZA KRAJ I ZA LAKU NOĆ POSLUŠAJTE PREKRASNU PJESMU “SLAVONSKIH LOLA” KOJA JOŠ ODJEKUJE TOMISLAVGRADOM, A 21:30 JE SATI!

“Sve je ona meni…”!

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Snimila: I. Z.