TG Čestitkevjera

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Biskup Petar Palić u propovijedi na svečanom misnom slavlju podjele sakramenta potvrde u Tomislavgradu: “Otvorimo svoja srca djelovanju Duha svetoga!”

Danas je u Župi svetoga Mihovila u Tomislavgradu, u Spomen – bazilici, služeno svečano misno slavlje koje je predvodio biskup Mostarsko-duvanjske biskupije Petar Palić u koncelebraciji s mjesnim svećenicima.

U nadahnutoj propovijedi biskup Petar Palić govorio je krizmanicima o radosti života, ali ih upozorio i na moguće nedaće koje ih čekaju, jer život je pred njima, ali uz pomoć Duha svetoga sve će lakše svladati.
U današnjoj propovijedi biskup se osvrnuo i na aktualna događanja u Katoličkoj crkvi: ” Dragi vjernici, svjedočimo ponašanju nekih svećenika i u našoj Katoličkoj crkvi. To je sotona koja razara našu vjeru. Zato nam Bog šalje Duha svetoga branitelja, da se uz sedam sakramenata koje kao kršćani primamo borimo protiv te sotone. Treba nam snaga Duha svetoga da sačuva našu crkvu od sotone, os svakoga zla, od propasti”, istaknuo je biskup Petar.

Obratio se zatim roditeljima i kumovima: ” Roditelji hvala vam kad ste odgojili u vjeri svoju djecu, a kumovi su tu uz krizmanike da im budu potpora i snaga i danas i u budućem životu. Molimo Duha svetoga da obnovi naša srce, otvorimo svoja srca djelovanju Duha svetoga”, rekao je u svojoj propovijedi biskup Petar na svečanom misnom slavlju u Tomislavgradu, a potom podijelio krizmanicama i krizmanicima, njih devedeset četvero,  sakrament svete potvrde, krizme!

Na kraju podjele sakramenta svete potvrde, u ime svih krizmanica i krizmanika krizmanica je zahvalila ocu Biskupu na dolasku, na podijeli sakramenta krizme, preporučila sve one koji su danas primili sakrament krizme u biskupove molitve, naglasivši kako će i biskup biti u molitvama svih krizmanika.

Na kraju ovoga svečanoga misnog slavlja fra Hrvoje Miletić, župnik  Župe sv. Mihovila, uputio je čestitke svima, zahvalio je ocu biskupu na dolasku, svim svećenicima nazočnima današnjem slavlju, Župnom zboru koji je uveličao misno slavlje, ministrantima, a posebno sestri Anđeli Pervan koja je pripremila krizmanike za ovo slavlje.

Uskoro više!

www.tomislavnews.com

Čestitamo svim krizmanicama i krizmanicima, njihovim obiteljima, kumama i kumovima i čitavoj Župi svetog Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Snimio: Ivan Žilić Čamber