Naši u svijetuTG ČestitkeTG Sport

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Mariela Šteko, porijeklom iz Tomislavgrada (Mrkodola) nova je juniorska prvakinja Europe u klasičnom boksu!

U Montesilvanu (Italiji) od 25. rujna do 5. listopada, 2022. godine održalo se Europsko juniorsko prvenstvo u boksu. Dvije boksačice iz poznate borilačke škole Šteko su osvojile medalju. Mariela Šteko je osvojila zlato, a Lana Paljušić bronzu.

Lana Paljušić (15) je u četvrtfinalu pobijedila Melnyk Bozhena iz Ukrajine i u polufinalu izgubila protiv Keogh Niamh iz Irske.

Kćerka uspješnog borilačkog trenera Mladena Šteke, rođenog u duvanjskom selu Mrkodolu,  a bivšeg prvaka svijeta, Mariela Šteko ( 16 ) u četvrtfinalu je pobijedila Christian Ntzaragian iz Cipra. U polufinalu je lako pobijedila Španjolku Ana Ubis Rodriguez.

U finalu je vodila istinsku bitku protiv Turkinje Türkin Husna Esmaul Sabbat i uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila s 5:0. Ovo je prva zlatna medalja na europskom prvenstvu u boksu za uspješnu borilačku obitelj Šteko iz Münchena, koji su vlasnici nabolje škole borilačkih vještina u Europi. Marielina mlađa sestra Valeria Šteko (13), je u kolovozu osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u boksu U 15 u Erzurumu u Turskoj.
Sve tri Štekine boksačice Lana Paljušić, Mariela Šteko i Valeria Šteko su istodobno i prvakinje svijeta u kickboksu.

Evo što je danas, još uzbuđen od uspjeha kćerke i boksačica iz škole Šteko, za Tomislavnews.com izjavio Mladen Šteko, uz brata Pavlicu, vlasnik Škole borilačkih vještina i trener koji odgaja i trenira uspješne boksačice:

“Ponosan sam i sretan otac i trener na svoju kćerku Marielu što je osvojila zlato za Hrvatsku, mogla se boriti i za Njemačku, ali srce joj je odabralo Hrvatsku i ona se osjeća Hrvaticom. Ponosan sam i na uspjeh Lane Paljušić koja je iz naše Škole, a Valerija Šteko, to ste već objavili, prije dva mjeseca osvojila je medalju na Europskom prvenstvu. Srce mi je stvarno ispunjeno ponosom”, rekao je za TN Mladen Šteko.

Čestitamo uspješnim kćerkama Šteko i polaznicama Škole borilačkih vještina Šteko u Minhenu, uz napomenu da su Pavlica i Mladen Šteko iz duvanjskog sela Mrkodola bili svjetski prvaci u kick boksu, a sada su uspješni treneri i poslovni ljudi u Njemačkoj.

Pogledajte!

FOTO GALERIJA

www.tomislavnews.com/Lj.Đikić/Foto i video: obiteljski album