TG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKA: U prepunoj kino-dvorani u Tomislavgradu predstavljena druga knjiga fra Željka Barbarića: „Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“

U organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad večeras (27. studenoga, 2023. godine, u prepunoj kino-dvorani, upriličeno je predstavljanje knjige fra Željka Barbarića pod nazivom „Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“

Moderatorica predstavljanja bila je prof. Snježana Redžepagić, a o knjizi su govorili fra Mladen Rozić i duvanjske profesorice Ljubica Ivančić i Marija Pavković Baković, a u glazbenom dijelu programa pjevao je fra Marin Karačić, uz pratnju duvanjskih glazbenika Petre i Pere Tokića.

Vrhunski duvanjski umjetnici glazbenici Pere i Petra Tokić

Večeras predstavljena knjiga „Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“ sastavljena je od 34 priče pisane u formi pisama ili razgovora s najboljim prijateljem.

Fra Željko, koji je inače rodom iz Širokog Brijega, izdao je već jednu knjigu pod nazivom „Pretežno vedro“, što je ujedno i naslov njegove Facebook stranice na kojoj svakodnevno objavljuje svoje misli.

Večerašnje predstavljanje knjige fra Željka ima humanitarni karakter, kao i predstavljanje u Širokom Brijegu prije mjesec dana, jer sav prihod od prodanih knjiga ide za potrebe Humanitarne udruge ”Kap ljubavi’ iz Tomislavgrada.

Na kraju ove prekrasne, lijepom riječju i glazbom ispunjene večeri, publici i predstavljačima se riječima zahvale obratio i autor fra Željko Barbarić.

Moderatorica predstavljanja knjige u Tomislavgradu prof. Snježana Redžepagić

Ako je suditi po zanimanju duvanjske publike za kupovinu knjige  onda će knjiga biti razgrabljena, što se dogodilo i u Širokom, pa je knjiga, u kratko vrijeme, tiskana u ponovljenom izdanju.

Čitatelji su strpljivo čekali u redu za kupnju knjige i posvetu fra Željka

O autori: Fra Željko je rođen 1986. u Hercegovini gdje je i proveo prvih četrnaest godina života u, po ničemu i po svemu, posebnoj obitelji. Franjevac, član Reda Manje braće od 2004. Svećenik od 2011. Nasljeduje Gospodina po primjeru asiškog Siromaška osluškujući Riječ i zapisujući poneku riječ o svojim putovanjima. Hercegovina, Bosna, Hrvatska, New York i sada Jeruzalem, Sveta zemlja. Za vrijeme službe u New Yorku završava i specijalistički postdiplomski studij iz terapeutskog savjetovanja na Sveučilištu Fordham. U Jeruzalemu služi kao čuvar Svetoga groba i duhovnik jeruzalemskog samostana Svetog Spasitelja. Svoj književni prvijenac pod naslovom Pretežno vedro objavljuje 2016. godine.

www.tomislavnews.com/Snimila: Jela Knezović