vjera

FOTO/VIDEO ČESTITKA: U Župi Grabovica svečano proslavljena svetkovina Sv. Ante, misno slavlje predvodio biskup Petar Palić koji je podijelio i sakramente Prve pričesti i krizme

U duvanjskoj Župi Grabovica svečano je proslavljena svetkovina Sv. Ante, zaštitnika župe, misno slavlje predvodio biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić , koji je podijelio i sakramente Prve pričesti i krizme.

Nakon misa trodnevnica koje su služene u crkvi Svetog Ante Padovanskoj u Grabovici, a kojima je nazočio veliki broj vjernika, danas je služeno svečano misno slavlje.

Misno slavlje započelo je procesijom, vjernicu su uz molitvu i nosili kip svetog Ante oko crkve kojoj je zaštitnik. Na svečanoj svetoj misi bilo je mnogo vjernika, župljana, ali mnogi su stigli iz drugih župa i drugih mjesta, najviše njih iz inozemstva gdje su raseljeni mnogi Grabovčani.

Slavlje je bilo trostruko, jer je biskup Petar podijelio i sakramente Prve pričesti za sedmero prvopričesnika i krizme za četvero krizmanika.

Misu je, u  sumisništvu više svećenika, predvodio mostarsko-duvanjski biskup, mons. Petar Palić.

Dio nadahnute propovijedi biskupa Petra Palića možete poslušati:

Nakon misnog slavlja vjernici su se još zadržali u druženju u dvorištu crkve, čula se i pjesma, a potom odlazak na “užinu” kod rodbine i prijatelja, kako je to običaj u duvanjskim župama, selima.

Čestitamo prvopričesnicima, krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, a svim župljanima neka je blagoslovljena svetkovina Svetog Ante, njihovog zaštitnika!

www.tomislavnews.com/Foto: Lj. I.