Naši u svijetuTG ČestitkeTG Kultura/Zabavavjera

FOTO-VIDEO ČESTITKA: Večeras se održava Svečana akademija povodom velikog jubileja – 50 godina Hrvatske katoličke zajednice u Rosenheimu-Njemačka

Večeras se održava (u tijeku je) Svečana akademija povodom 50-godišnjeg jubileja Hrvatske katoličke  zajednice u Ballhaus, Weinstr.12. RO.

Nastupaju sve folklorne skupine zajednice uz pozdravne govore predstavnika münchenske nadbiskupije, Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, biskupijskih konferencija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, delegature iz Frankfurta, župe Krista Kralja, generalnih konzula Hrvatske i Bosne i Hercegovine i drugi. Poslije akademskog dijela slijedi večera i zabava i ples uz Tomi Band iz Berlina. Večeru su pripremili Goran Križanac i Josip Vlajčić,  a domaćice najavile preko 90 raznih vrsta kolača. Hvala!, objavila je HKZ Rosenheim.

A bogat je program Svečane akademije i mnogo je onih koji sudjeluju na proslavi ovoga vrijednog jubileja, a među njima je mnogo onih iz duvanjskog kraja, među njima je i konzul Dragan Bagarić,, iz Brišnika-TG:

Na fotografijama ćete prepoznati mnoge iz duvanjskog kraja, među njima i Klariće-Lijiće iz Bukovice koji ovdje žive i rade, a ima ih oko dvadesetak.

Po nekim procjenama samo u München i okolici živi oko 7000 osoba rođenih ili porijeklom iz duvanjskog kraja, čak četvrta generacija, pa ne čudi da i naš portal tu ima oko 2000 redovitih čitatelja, pa i zbog njih nastojimo pratiti događanja iz Njemačke. A ovaj jubilej je veliki događaj za Hrvatsku katolički zajednicu.

Uz čestitke za pola stoljeća djelovanja i Božji blagoslov svima u ovoj Zajednici, želimo im i ugodnu zabavu!

www.tomislavnews.com/Foto i video: Antonija Klarić