HB ZupanijaNaši u svijetuTG Vijesti

FOTO/VIDEO: Iz Svetog grada Jeruzalema javilo nam se naše izaslanstvo koje je na desetodnevnom studijskom putovanju u Izraelu

S  prekrasnim fotografijama  i video-uratkom, uz srdačne pozdrave, iz Starog grada Jeruzalema javilo nam se naše izaslanstvo, a fotografije i video snimljeni su u  prigodi posjete ovom svetom mjestu.

Jeruzalem na starohebrejskome znači posjed dvostruka mira. Stari grad Jeruzalema upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine u Aziji i Oceaniji 1981. godine.

PODSJEĆAMO: U organizaciji Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (MASHAV) i u suradnji s Ministarstvom za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske, u Izaelu se od 6. do 15. studenoga održava studijska posjeta na temu: Razvoj poljoprivrednog sektora – Izraelski model.

Članovi izaslanstva

U njoj sudjeluju predstavnici triju županija iz F BiH: Hercegbosanske (predsjednik Vlade Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede Božo Perić), Posavske (ministar poljoprivrede Mato Brkić), Zapadnohercegovačke (ministar gospodarstva Dario Sesar i ravnatelj Ureda Vlade Županije ZHŽ za europske integracije Ivan Jurilj) te načelnici općina Domaljevac-Šamac (Stjepan Piljić), Tomislavgrad (Ivan Buntić), Kupres (Zdravko Mioč), Ljubuški (Vedran Markotić), Posušje (Ante Begić) i gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

  Bazilika Svetoga groba

                                                   Video: Ulaz u Stari grad Jeruzalem

                                                                                            Ispred Isusova groba

     Kalvarija, ispod oltara je kamen na kojem je Isusov križ stajao

  Kamen na kojem je Isusovo tijelo bilo položeno

        Isusov grob

Evo i dvije fotografije gospodarstva Izraela:

Nasadi banana

Izaslanstvo se planira vratiti u zavičaj u sljedeći utorak, zahvaljujemo na fotografijama i videu i želimo članovima izaslanstva sretan povratak u zavičaj!

www.tomislavnews.com