Bosna i HercegovinaTG SportTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: JUČER je u sastavu NK “Široki” na utakmici protiv “Slobode” igralo čak pet Duvnjaka, a Rozić postigao pogodak!

Nogometaši Širokoga Brijega pobijedili su Slobodu 2:0 u susretu 2. kola Premijer lige BiH igranom u nedjelju pred praznim stadionom Pecara.

Zanimljivo je da je u sastavu “Širokog” igralo čak pet nogometaša rođenih ili porijeklom iz Tomislavgrada : Rozić, Mašić, Tomić, Knežević i Bagarić , a Vinko Rozić je  doveo domaće u vodstvo u 22. minuti.

Video snimio: Ivan Čamber Žilić

U drugom kolu Premijer lige BiH Široki Brijeg je na Pecari dočekao Slobodu i slavio trijumf rezultatom 2:0.Širokobriježani nakon dva kola imaju stopostotan učinak uz gol razliku 3:0.Široki je bolje otvorio susret.Šuto je u devetoj minuti imao prvu veliku šansu, ali golman Erić zaustavlja njegov udarac.Igrala se 20. minuta, Pejić se namjestio na udarac, sjajno šutirao sa 20 metara, međutim Erić ponovo spašava Slobodu. U 22. minuti slavlje domaćih igrača na Pecari.Erić je odbranio pokušaj Ćavara, nakon toga nesporazum sa Osmankovićem, lopta se odbija do Vukoje koji vraća loptu Roziću, a ovaj drugi rutinski trese mrežu Tuzlaka za 1:0.Sloboda nije ništa napravila u prvom poluvremenu, većinom su to bile duge lopte koje je golman Tomić bez problema kupio.

U finišu prvog poluvremena prava majstorija. Vukoja je u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao eurogol iz slobodnog udarca za 2:0. Ovo možda bude i potez sezone.

Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 59. minuti i to pred golom Širokog. Osmić je sjajno centrirao, Maksimović kasni na loptu. U 63. minuti sjajan šut Delića iz prve, ali još bolja intervencija Tomića.

Ćavar je u 65. minuti oprobao udarac s velike udaljenosti, lopta je otišla iznad gola Slobode.

Do kraja meča Široki je sigurno čuvao loptu, kontrolirao igru i utakmica je završena trijumfom domaćina rezultatom 2:0.

ŠIROKI BRIJEG – SLOBODA 2:0 (Rozić 22′, Vukoja 45+2′)

Široki Brijeg: Tomić, Medić, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Šuto, Lukić, Pejić, Ćavar, Rozić.

Sloboda: Erić, Jusić, Osmanković, Maksimović, Mehmedović, Kurtalić, Beganović, Osmić, Kapetanović, Delić, Jarović.

www.tomislavnews.com/NK “Široki”