TG Vijesti

FOTO/VIDEO KRITIKA: Opet neke nekulturne osobe iza sebe ostavljaju nered i vatru na izletištu Seget u Kologaju, do kada?

S ljepšim danima sve više žitelja Tomislavgrada i njihovih gostiju rado prošetaju do Kologaja – šumovitog gaja poviše Tomislavgrada, kojega često nazivamo i “plućima grada”, jer je čista, nezagađena sredina, koju nam Bog dade za uživanje, ali…
Najčešće se odsjedne na Segetu, prekrasnom izletištu, jer je tu i izvor, pa se uz potok lijepo odmori, popije kava, a oni koji dolaze na cijeli dan na Seget pripremaju u jelo, peku janjce…, a izgrađena je i nadstrešnica gdje se može lijepo sjesti za veliki stol. I ovoga proljeća, a bilo je mnogi šetača i izletnika, nije bilo primjetnih hrpa smeće kojega je prošlih godina bilo, pa smo pisali i nekoliko foto pohvala.

“U Kologaj, do Segeta, prošetamo gotovo svaki dan, pa smo i jučer bili na Segetu. Bile su tu i dvije odvojene skupine jedna baš na Segetu, kod nadstrešnice, a druga u šumi. Jedna od tih skupina je ložila vatru. Kad smo večeras prošetali do gaja, imali smo što vidjeti: nadstrešnica i oko nje zatrpani smećem, ostacima hrane, bocama, opušaka, pribora za jelo, limenkama, a stol zatrpan ostacima hrane. Kako obično nosimo po tri četiri vrećice pokupiti smeća ako bude i hvala Bogu često nam zatreba samo jedna. Večeras smo smeće, a koje su jučer ostavile neke nekulturne, da ne kažemo bezobrazne osobe, pokupili u vrećice i donijeli do kontejnera.


A ona skupina koja je ložila vatru počistila je sve smeće, ali nije ugasila vatru kada krenula iz gaja, pa je vatra i večeras tinjala. Ugasili smo i vatru, jer da je prošle noći udarila bura…”, ovo nam pišu šetači i šetačice iz Tomislavgrada i mole nas da opomenemo sve izletnike, sve šetače po Kologaju, Segetu, da uvijek počiste smeće, da ga ne ostavljaju iza sebe.


Pa evo, po tko zna koji put pišemo, opominjemo, ponavljamo: Ne bacajte smeće po gaju, ne ostavljajte iza sebe ruglo, ružno je vidjeti, smrdi i sramota je zagađivati tako lipu prirodu! I obvezno ugasite vatru, ne ostavljajte ni žišku, dok god dimi, vatra nije ugašena, može se razgorjeti, valjda toliko znate!


Idući put neće ostati samo na foto kritici, naši čitatelji kažu da će drugi put ako se ovo dogodi i policija imati posla!
www.tomislavnews.com/Čitatelji