TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: KULTNA crnogorska predstava ”Đekna još je živa, a do ka’ će ne znamo” večeras je izvedena pred brojnom publikom u Tomislavgradu

Večeras je u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu, pred brojnom publikom izvedena  najgledanije crnogorska komedija ”Đekna još je živa, a do ka’ će ne znamo”.

Glumci ove vrhunske komedije s više od 30 godina glumačkoga iskustva su Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa – Selski i Dragiša Simović.
Radnja predstave smještena je u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način. Glava kuće je djed, pametan seljak odgojen tradicionalno. Uz njega su, opet po tradiciji, sin Radosav i nevjesta Ljeposava. Komično je što baš na taj svojstveni tradicionalan način pokušavaju riješiti moderne životne događaje dok time stvaraju još veću zbrku.

Gorka je ovo životna priča ispričana na humorističan, karakterističan crnogorski  humor. Autentičan govor, odlična gluma, generacijski odnosi i bračni problemi predstavljeni su zanimljivim dijalozima, a duvanjska publika je odlično reagirala i toplim pljeskom nagrađivala glumce, koji, inače, s ovom predstavom gostuju po cijelom Hrvatskoj, a evo i u Bosni i Hercegovini i svugdje su dobro primljeni.
POGLEDAJTE DIO PREDSTAVE!