Bosna i HercegovinaTG Sport

FOTO/VIDEO: Memorijalnoj utrci za majke Središnje Bosne doprinos dala i tri Duvnjaka

Hrvati Središnje Bosne, nismo vas zaboravili!
U organizaciji Udruge maratonaca „Heroji ne umiru“ Sisačko-moslavačke županije, predstavnika općina Lašvanske doline, Udruge HVO HB ŽSB, danas je održana prva Memorijalna utrka za sve majke Središnje Bosne koje su izgubile svoje voljene.
Cilj utrke je sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja i doprinos za slobodu hrvatskoga puka. Budući da utrka nije bila natjecateljskoga karaktera, sve su se sudionice i sudionici držali zajedno tijekom cijele staze duge oko 30 km.
Start je bio ispred Spomen-obilježja hrvatskih branitelja u Novom Travniku. Nakon molitve i paljenja svijeća, maratonci su se zaputili prema drugim spomen-obilježjima gdje su također odali počast pokojnima.

Uz startnu točku u Novom Travniku sudionici ove memorijalne utrke obišli su još deset spomen obilježja: Rankovići, Bučići, Nević Polje, Prahulje, Ratna bolnica Nova Bila, Grgino Polje, Jardol, Križančevo Selo, a posebno je dirljiv bio dolazak na cilj u Vitezu kod spomen obilježja „Osmica“ gdje je od granate stradalo osam djevojčica i dječaka.
Među tridesetak maratonaca našla su se i tri Duvnjaka: Josip Škorić, Tomislav Batarilo – Tosha i Krešimir Tabak. Sva trojica su aktivni članovi AK Puls. Do sada su skupili nekoliko desetaka natjecateljskih utrka, ali su se složili kako je ova memorijalna utrka bila posebna, ponajviše zato što je jedini cilj bio odati počast poginulima i dati potporu živima.

www.tomislavnews.com/Snimio: Tosha