HrvatskaTG Kultura/ZabavaTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: Mlađa skupina HKUD-a “Fra Jozo Križić” Roško Polje na izletu i terenskoj nastavi u Sinju i Splitu

Mlađa skupina HKUD-a “Fra Jozo Križić” Roško Polje na izletu i terenskoj nastavi.

Danas, 13.travnja, 2024. godine mlađa skupina našeg HKUD-a, njih 16, u pratnji  voditeljica posjetila je organizirano Etnografski muzej u sklopu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske i svetište. Dočekao nas je Fra Gabrijel i proveo kroz muzej i crkvu, upoznavši nas s nastankom, poviješću i drugim zanimljivostima. Naučili smo kako je nastao zarez, kako je prenesena slika Gospe Sinjske iz Rame, kako su u znak zahvalnosti sliku okitili zlatom. Svi zajedno smo se pomolili pred slikom i pozdravili s fra Gabrijelom. Potom smo posjetili Muzej Alke, gdje su naši gangaši i zagangali. Pogledali smo film o nastanku alke, o bitci koja se odvijala na Sinjskom polju. Zatim su djeca pogledala zbirku nošnji, nakita, oružja, igrali igrice koje su u ponudi muzeja.
Uslijedio je ručak, nakon kojega smo se zaputili prema Splitu, gdje nas je čekala naša članica Mila Zelenika i provela nas kroz stari dio grada od Dioklecijanove palače, Peristila, Varoši, Marijana sve do Grgura Ninskog. Obišli smo i Trajektnu luku gdje su djecu najviše oduševili brodovi.
Na kraju smo izlet završili sladoledom, umorni i zadovoljni uputili se kući puni dojmova s pitanjem “Kad opet idemo negdje”? Sad nam slijedi vježbanje za nastupe, Roško kulturno ljeto i još puno događanja.
Objava je Roško kulturno ljeto, a više fotografija možete vidjeti OVDJE!
www.tomislavnews.com