Bosna i HercegovinaTG Vijesti

FOTO/VIDEO: Na Pomenu obilježena 29. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja

Na starom groblju na Pomenu kod Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 29. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame.

Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad.


Kao pripadnici brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada život su izgubili: Ljilja Zrno, Ivan Radoš, Ivan Petrović, Martin Baćak, Josip Mioč, Perica Kutleša, Frano Krišto, Marko Belić, Mate Mamić, Mićo Šokčić, Ante Luketić i Željko Bogdan dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić, te Marko Miljko iz Jasenice kod Mostara.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote, piše portal Rama-Prozor.Info,  gdje možete vidjeti više fotografija s Pomena.

Danas je na Pomenu bio i Ivan Stanić Švabo koji je sa svojim “Šunjalicama” prevodio akciju oslobađanja Pomena, a nakon toga bio ranjen.

“Milošću Božjom niti jedan od mojih vojnika tada nije stradao”, rekao je danas Švabo za TN, dometnuvši “Nikad  nećemo zaboraviti naše vitezove. Ljudski je sjećati se i komemorirati, a nekada davno isti smo boj bili, a vjeru sačuvali!” Staniću ističe kako ga se snažno dojmila izvrsna propovijed don Drage Ćurković.

Poginulim hrvatskim braniteljima vječna zahvala i pokoj vječni daruj im Gospodine!

 

www.tomislavnews.com(Foto: Dea Dia Stanić