HrvatskaNaši u svijetuSvijetTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: Ovih dana u rodnom, buškoblatskom kraju, uživaju vrhunski doktori, liječnici, a s njima su i poznati svjetski doktori, koji govore za Tomislavnews.com

Planinarski dom PD Prisoje “Dobrijevci” ovih dana je ugostilo vrhunske hrvatske i svjetske doktore, liječnike, koji su sa zahtjevnog simpozija stigli ovdje odmoriti tijelo i dušu. Među njima su sinovi ovoga kraja doc.dr.sc. Toni Kolak i Drago Boščić, dr. med. specijalist otorinolaringologije, subspecijalist plastično-rekonstruktivne kirurgije glave i vrata, susjedi po rođenju – prvi rođen u Prisoju, a drugi u Dobrićima.


Doktora Tonija Kolaka će se mnogi sjetiti iz teških ratnih zbivanja na kupreško-tomislavgradskom bojištu, čuvena je to “crvena beretka”. Ali nećemo o tim teškim danima, nego o ljepoti rodnoga mu kraja:

“Planinarski dom “Dobrijevci” Planinarskog društva Prisoje, jedan je od najljepših planinarskih domova, usudio bih se reći, na svijetu uopće. Uživamo u društvu domaćina. S nama su ugledni gosti: svjetski poznati liječnici: prof. Mario Škugor profesor i pomoćnik ravnatelja Cleveland Clinic koja u svijetu zapošljava oko 70000 ljudi, a generalni manager te čuvene svjetske klinike je, također, naše gore list – kardiokirurg prof Tomislav Mihaljević. Njegov otac je s Kupresa, majka Imoćanka, a on, nažalost, zbog obveza, nije mogao doći. Tu s nama je i prof. Joe Michael Scharf, njihov najbolji kirurg za glavu i vrat, tu je i prof Rado Žic, predsjednik Europskog udruženja plastičnih kirurga, prof Zlatko Vlajčić, najpoznatiji hrvatski estetski kirurg, tu je i naša “tajna veza” s Cleveland Clinic dr Tomislav Novosel i naravno mi Duvnjaci domaćini dr Drago Boščić, voditelj Zavoda za uho, grlo i nos KB Dubrava i moja malenkost prof dr Toni Kolak, predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava u Zagrebu.

 

Osam vrhunskih doktora uživaju uz Buško jezero (k’o osam tamburaša, haha)

Nakon simpozija naši dragi kolege i gosti su zaslužili da im pokažemo ljepote naše obale, a naravno i našeg kraja. Cilj druženja je omogućiti učenje našim mladim kolegama u najboljim klinikama. Ja sam ih (nas) predstavio, a sada neka oni govore o sebi, o Prisoju, snimajte!- rekao je za naš  Portal dr. Toni Kolak, dok oko njega i njegovih kolega – gostiju “šetaju gušćarice”.

Peta  postaja Povjesno planinarskog križnog puta, rad akademskog kipara Branka Đanića, kao dio projekta Tušnica, planina mira i 1100 godina Hrvatskog kraljevstva…

Evo što su vrhunski svjetski doktori rekli za Tomislavnews.com o ljepoti buškoblatskog kraja,

VRIJEDI POSLUŠATI!

www.tomislavnews.com/ Ljuba Đikić