Naši u svijetuTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: RAZGOVOR s blizankama Ćurić koje ostvaruju “američki san”, a ovih dana su posjetile djedovinu u duvanjskom selu Korita, zahvaljuju gasiteljima!

copyright@tomislavnews.com


Go to Kamen Galir

O blizankama Ivani i Mariji Ćurić, porijeklom iz duvanjskog sela Korita, naš portal je pisao u nekoliko navrata prateći njihov uspjeh u Americi.
One su s roditeljima, ocem Ilijom (rođen u Koritima) i majkom Mirom (rođena u Studencima), koji žive u Osijeku, gdje su blizanke rođene, redovito  posjećivale djedovinu u duvanjskom selu Koritima. Međutim, zbog mjera COVID-19 dvije godine nisu dolazile, a ovoga ljeta su stigle u Hrvatsku, ali i posjetiti Korita.

Jedan od razgovora sa sestrama Ćurić i prigodan video možete vidjeti na linku:

EKSKLUZIVNO/VIDEO: Blizanke Marija i Ivana Ćurić, porijeklom iz duvanjskog kraja, pobjednice Svjetskog natječaja za najljepšu eko-torbu!

U vrijeme velikog požara koji je harao nedavno na ovome području sestre Ćurić je stalno zanimale što je s Koritima i bile sretne što nije bilo ni ljudskih žrtava, a ni izgorjelih kuća, bez obzira što  ih je mnogo napuštenih.
“Nakon neizvjesne dvije godine COVID-a nismo zaobišle naše najdraže mjesto, Korita gdje nam je tata rođen. Nakon što smo čule, a na vašem portalu iz daleke Amerike i redovito pratile što se događa s požarima na području općine Tomislavgrad, pa kada smo vidjele da su požarom ugrožena i Korita, rodno mjesto našega oca Ilije, koje smo često posjećivale, odlučile smo posjetiti to selo čim dođemo u Hrvatsku i evo jesmo. Taj požar je dokaz da se sve može izgubiti u kratkom vremenu, ognjište, uspomene i obitelj. No, na našu veliku radost našu djedovinu smo zatekli netaknutu požarom. Zahvaljujemo svim gasiteljima na velikoj hrabrosti u gašenju požara, sačuvali su i naše uspomene. Nigdje ne osjetimo tako ugodan miris i zrak kao u Koritima, a sada nam se učinio i još nekako ljepši, jači, didova kuća je i dalje ista. Čim smo otvorile vrata zapljusnule su nas uspomene kao da je did i dalje živ”, rekle su nam u razgovoru sestre Ćurić.

Sestre blizanke Ivana i Marija Ćurić ovih dana ispred djedove kuće u Koritima, u općini Tomislavgrad

Koja ste još mjesta, osim Osijeka gdje vam žive roditelji i Tomislavgrada-Korita, posjetili ovoga ljeta za boravka u domovini?

“Provele smo predivne trenutke u Splitu i čak za vrijeme KOVID-a Hrvatska je puna i turisti su svugdje, što nam je bilo drago vidjeti. Mnogo naših prijatelja je došlo u Hrvatsku na odmor, a jedna naša prijateljica rodom iz New Yorka ostala je živjeti u Omišu s dečkom Hrvatom.

Koliko dugo živite u Americi i gdje?

“Živimo 15 godina, gdje smo otišle odmah nakon što smo diplomirale u Hrvatskoj. Živimo u Hobokenu, New Jersey, gdje je rođen, ako to nešto znači, Frank Sinatra. Grad je preko puta Manhattana i na drugoj strani rijeke Hudson. Grad je prekrasan, ugodan za život i pruža sve mogućnosti za napredovanje, za uspjeh, ali Hrvatska uvijek ostaje u srcu i uvijek joj se rado vraćamo”.

Kada se vraćate u Ameriku i što ima novoga u vašem poslu, u tvrtki “curicandcuric”?

“U Ameriku se vraćamo uskoro jer nas čeka mnogo posla i novi izazovi. Sa svojom modnom markom postižemo veliki uspjeh i naši dizajni su u poznatoj trgovini Matriark u središtu bogatog Hamtonsa, Sag Harbor, gdje poznate zvijezde ljetuju. Matriark je ekskluzivna trgovina koja je otkupila naših deset različitih dizajna iz naše ljetne/jesenske kolekcije, te podržava biznise kojima su vlasnice žene”.

Koji su vam budući planovi?

“U planu nam je kolekcija koja će imati dašak hrvatskih narodnih nošnji, jer nam je želja promovirati hrvatsku kulturnu baštinu, hrvatsku kulturu u svijetu.
Neke od naših kreacija možete vidjeti na Instagram @curicandcuric i web www.curic.online“, rekle su nam sestre blizanke Ivana i Marija Ćurić prigodom posjeta rodnom mjestu svoga oca, selu Koritima u općini Tomislavgrad.

Sestre Ćurić s roditeljima: Ocem Ilijom rođenim u Koritima i majkom Mirom rođenoj u Studencima

Sestrama želimo sretan let preko oceana i ostvarenje svih snove, svih planova!

www.tomislavnews.com/Razgovarala: Ljuba Đikić/Foto: TN/ privatni album sestara Ćurić