TG Vijesti

FOTO/VIDEO: SLOŽNI Viničani i danas su uljepšavali svoj zavičaj!

copyright@tomislavnews.com

Nakon što su malobrojni, ali složni Viničani(Tomislavgrad) prošle subote očistili Vlajčića česmu i prostor oko nje, po dogovoru njih pedesetak i danas su radili cijeli dan za dobrobit svoga zavičaja i cijelog viničkog kraja.

Danas su se angažirali na čišćenju dionice ceste Mijakovo Polje-Zidine. U toj akciji okupilo se 50-tak mještana Mijakova Polja i drugih sela Viničke župe, koji su se odazvali ovoj hvale vrijednoj akciji, te su s obje strane ceste u dužini od 5 kilometara očistili granje koje je ometalo prometovanje vozilima i preglednost ceste. I asfalt je dobrano oštećen, ali tu su nemoćni, pa rade ono što mogu.
Ovu akciju pomoglo je Zavičajno društvo Zavelim iz Splita i Mjesna zajednica Vinica koji planiraju još niz sličnih akcija,

Pozivamo sve zainteresirane za praćenje naših aktivnosti i što veći odaziv u budućim radovima kojima planiramo uljepšati naš zavičaj.
Atmosfera je bila odlična: mnogo se radilo, nikle su nove dobre ideje za buduće akcije, a nije manjkalo ni dobrih šala, smijeha, pjesme i svakako okrijepe nakon rada.
Ovakve akcije zaslužuju svaku pohvalu, te zahvaljujemo svima koji su je podržali.

www.tomislavnews.com/ Piše: Miro Đikić/ Snimio: Ilija Ćalić