TG Vijesti

FOTO/VIDEO: Svečanim misnim slavljem proslavljen Ilindan u Karmelu sv. Ilije

copyright@tomislavnews.com

Današnje svečano misno slavlje ispred Samostana i Duhovnog centra. Karmela sv. Ilije uz Buško jezero – Tomislavgrad započelo je procesijom s kipom sv. Ilije Proroka.

.
Današnjem misnom slavlju ispred Karmela sv. Ilije nazočio je veliki broj vjernika,  a predslavio je, uz koncelebraciju 20-tak  svećenika, mons. VLADO KOŠIĆ, sisački biskup.

U nadahnutoj propovijedi o životu sv. Ilije Proroka, biskup je usporedio njegov mučenički život s današnjim zbivanjima u svijetu i u domovini, gdje političari i danas progone proroke, osvrnuvši je na sudbinu blaženog kardinala Stepinca.

-Bog nije u oluji, ni u potresu i ognju nego u povjetarcu kako se uvjerio i sveti Ilija Prorok- kazao je na kraju propovijedi biskup Kočiš.

Današnje svečano misno slavlje u čast svetom Iliji ispred Karmela  uveličalo je skladno pjevanje Zbora Župe sv. Ante Padovanskog iz Grabovice.

Na  proslavi je  niknula ideja da se dogodine na Ilindan pred Karmelom okupi što više Ilija , te da se snimi milenijska fotografija ispred spomenika sv. Iliji.

Nakon toga uslijedilo je veliko pučko veselje, na kojemu nije nedostajalo ni pečenja, ni pjesme, ni šetnje uz jezeru, uživanja u ovoj buškoblatskoj ljepoti.

www.tomislavnews.com/Snimio: Ilija Ćalić