vjera

FOTO/VIDEO: Svečano misno slavlje u čast Uznesenja BDM na nebo u Župi Prisoje predslavio mladomisnik don Ivan Šarić-POSLUŠAJTE PROPOVIJED!

Nakon misa trodnevnica, Svečano misno slavlje u čast Uznesenja BDM na nebo u Župi Prisoje predslavio je mladomisnik don Ivan Šarić, bivši Papin gardist, a porijeklom i Prisojačke župe.

Po vedrom i toplom danu, u Župi Prisoje, uz Buško jezero, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, danas je služeno Svečano misno slavlje za brojne vjernike i hodočasnike pristigle sa svih strana, jer je ovo najveća župa u buškoblatskom kraju, ali dobro iseljena, kao i druge župe ovog kraja. Slavlje je započelo molitvenom procesijom i kipom Blažene Djevice Marije na nebo uznesene.

Svečano misno slavlje, uz koncelebraciju više svećenika, predslavio je don Ivan Šarić, porijeklom iz Župe Prisoje koji je nedavno, 9. kolovoza, 2023. godine na ovom mjestu služio svoju Mladu misu. U nadahnutoj propovijedi don Ivan je govorio o svom djetinjstvu u Švicarskoj uz roditelje Prisojane, o svom životnom putu, o tomu kako mu se ostvario dječački san – postati svećenik, iako je bio u Službi Švicarske garde koja čuva Papu.

Govorio je i o ljubavi prema Blaženoj Djevici Mariji, uznesenoj na nebo, ali i o aktualnim zbivanjima u društvu i crkvi.

POSLUŠAJTE CIJELU, A PREKRASNU PROPOVIJED DON IVANA ŠARIĆA NA VELIKU GOSPU U ŽUPI PRISOJE!

Svečano misno slavlje svojim skladnim pjevanjem uveličao je Zbor Regina Coeli iz Prisoja.

Nakon završetka misnog slavlja vjernicu su ispred crkve ostali popričati s rodbinom, prijateljima i znancima, koji se viđaju “od Gospojine do Gospojine”, a čula se i muška prisojačka ganga.

www.tomislavnews.com