TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Svetom misom, Izložbom djela Ivice Gabrića i nastupom mladih glazbenika u Tomislavgradu započeli “Dani svetog Nikole Tavelića, 22.”

U duvanjskoj Spomen bazilici misom devetnicom u čast svetog Nikole Tavelića večeras je započela ovogodišnja tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija: “Dani svetog Nikole Tavelića”, a koja će trajati do 10. srpnja, 2022. godine.
Nakon mise devetnice u Spomen bazilici kojoj su nazočili brojni vjernici, u Galeriji Kulturno-informativnog centra, u kojoj se također okupilo mnogo ljubitelja umjetnosti, prigodnim govorom ravnateljica KIC Danijela Papić svečano je otvorila “Dane Nikole Tavelića” i ujedno otvorila Izložbu djela duvanjskog umjetnika, rodom iz Lipe, akademskog slikara Ivice Gabrića.

O izložbi, slikama umjetnika Gabrića govorio je kustos Galerije Tomislav Vučemil, a posjetitelji su razgledali izložene slike koje su uistinu vrijedne, posebice one nadahnute Duvanjskim poljem, duvanjskim krajem, koji je rasadnik vrsnih slikara i kipara.

Izložbu slika uljepšali su mladi glazbenici, polaznici Osnovne glazbene škole u Tomislavgradu, koji uljepšaju svaku izložbu, ali i većinu drugih kulturnih programa u Kulturno-informativnom centru.
Želimo duhovno-kulturnoj manifestaciji: “Dani svetog Nikole Tavelića” da svaka priredba, svaki sadržaj u ovih deset dana bude dobro posjećen, jer je po najavi bogat i raznovrstan.

www.tomislavnews.com/Foto/video: Snježana