TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Turnirom tradicijskih sportova završeno je Roško kulturno ljeto

Turnirom tradicijskih sportova završeno je Roško kulturno ljeto koje se održavalo od 23. srpnja u organizaciji Hrvatskog kulturno- umjetničkog društva “Fra Jozo Križić“ iz Roškog Polja kod Tomislavgrada.

Kako su kazali iz ovog društva, ovogodišnje Roško kulturno ljeto su završili turnirom tradicijskih sportova na kojem se natjecalo 70-ak natjecatelja u tri discipline, i to bućanje, bacanje kamena s ramena i potezanje konopa. Pobjednici turnira u bućanju su prošlogodišnji pobjednici Tome Sučić, Pile Sučić i Zdravko Klemić, koji su u napetom i tijesnom finalu svladali braću Šapina Antu, Ivana i Hrvoja.

U bućanju je bilo i nekoliko ženskih ekipa koje su se ravnopravno natjecale s muškarcima, kao i u potezanju konopa. U disciplini bacanje kamena s ramena pobjedu je odnio Antonio Orlović, drugo mjesto je zauzeo Hrvoje Križić, a treće Ante Radoš. U potezanju konopa prvo mjesto je osvojila ekipa u sastavu: Pere Krajina, Bože Krajina, Antonia Orlovic, Marijana Kelave, Ante Krajine i Drinka Kelave. Finalisti u bućanju su nagradni fond od 550 KM poklonili upravo organizatoru HKUD-u „Fra Jozo Križić“ iz Roškog Polja. Inače, ova kulturno – sportska manifestacija započela je odrŽavanjem Dječjeg dana gdje se u raznim sportskim i zabavnim disciplinama natjecalo preko 110 djece, nastavila devetim Memorijalnim nogometnim turnirom u čast pokojnog fra Marka Jukića te tradicionalnim održavanjem 15. međunarodne smotra folklora na kojoj su nastupila folklorna društva s područja Tomislavgrada, Roškog Polja, Fojnice, Mostara, Posušja, Knina, Gradnića, Širokog Brijega i Osojnika.

VIŠE FOTOGRAFIJE MOŽETE VIDJETI OVDJE!

www.tomislavnews.com/Fena