TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U kino-dvorani KIC-a Tomislavgrad, održano 4. Duvanjsko božićno silo

U okviru manifestacije “Božiću u susret” sinoć, četvrtak 29.12. 2022. godine, u kino-dvorani  KIC-a u Tomislavgradu održano je 4. Duvanjsko božićno silo, u organizaciji Udruge “Hrvatska duvanjska baština”.

U nešto više od dva sata nastupili su ponajbolji hrvatski guslari, orili su se ganga i bećarac, zaplesalo se kolo, a čule su se i diple, lijerica i drugi stari narodni instrumenti. Program je u svom virtuoznom stilu vodio fra Jozo Radoš – Đoka, tako da se publika mogla uz dobre izvođače i nasmijati.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je imala i humanitarni karakter, te se mogao dati i novčani prilog za udrugu Kap ljubavi.

Sponzori ove manifestacije bili su : Općina Tomislavgrad, Županija HB, Šumarija Hercegbosanska od javnih ustanova. Te naši privatnici Svadbeni salon Gospodar Prstenova, kao glavni sponzor, te Prodex Tomislavgrad, Knjigovodstvo “Veral” Tomislavgrad, Restoran Renome Tomislavgrad, Auto-Kovačević Tomislavgrad, TT Dolac, Makso, Šujica, Pekara Mara, Mokronoge, Pekara TG-Zrno Tomislavgrad, Pekara Tomislav Brišnik. dok su medijski pokrovitelji bili: Radio Tomislavgrad, TomislavNews, Tomislavcity.

www.tomislavnews.com/Udruga Hrvatska duvanjska baština