obljetnicesjećanje

FOTO/VIDEO/AUDIO: U kino-dvorani u Tomislavgradu danas je održano 4. kviz natjecanje učenika o temi: “Tomislavgrad u Domovinskom ratu”; Objavljujemo rezultate!

Četvrto natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola o ulozi Tomislavgrada i njegovih branitelja u presudnim devedesetima, pod nazivom “Tomislavgrad u Domovinskome ratu”, održano je danas  u kino-dvorani KIC-a u Tomislavgradu.  Održano je danas, 9. svibnja, 2024. godine, kao podsjećanje na zaustavljanje oklopne kolona JNA u Šujici 9. svibnja, 1991. godine, ali i kao sjećanje na događaje koji su uslijedili nakon toga u Domovinskome ratu.

Prije samog natjecanja koje je počelo u 10 sati, učenici i organizatori su položili vijenac, upalili svijeće i molili kod spomen-obilježja poginulim i umrlih hrvatskim braniteljima.

U kviz natjecanju sudjelovale su ekipe (po pet učenika) iz sedam osnovnih i srednjih škola s područja općine Tomislavgrad, te ekipa tomislavgradskoga ogranka Matice hrvatske: Gimnazije Marka Marulića, Srednje strukovne škole, Osnovne škole fra Mije Čuića, Osnovne škole Stjepana Radića, Osnovne škole Ivana Mažuranića kao i njezine dvije područne škole iz Kongore i Šujice.

 

Podsjećamo: Kviz je još 2018. osmislio i pokrenuo tomislavgradski ogranak Matice hrvatske i uz navedenu održan je i 2019. godine. Izbijanjem pandemije Covid-19 ovo natjecanje je iz opravdanih razloga privremeno bilo otkazano.

Predstavnici svih današnjih kviz-ekipa bit će nagrađeni studijskim putovanjem u Središnju Bosnu koje će detaljno i tematski u cijelosti biti organizirano i vezano uz Domovinski rat.

Pokrovitelj i organizator događaja je Općina Tomislavgrad, a suorganizatori su Matica hrvatska, Kulturno-informativni centar i udruge iz Domovinskoga rata.

REZULTATI:

Nakon tri kruga natjecanja (svaki krug je imao po deset pitanja), te dodatnoga kruga (zbog izjednačenoga broja bodova dviju ekipa), prvo mjesto i pobjednik i ovogodišnjega natjecanja je ekipa OŠ fra Mijo Čuić iz Bukovice. Na drugom mjestu je ekipa Srednje strukovne škole dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada.

ČESTITAMO POBJEDNICIMA-EKIPI OSNOVNE ŠKOLE FRA MIJE ČUIĆA BUKOVICA, ALI I SVIM SUDIONICIMA I ORGANIZATORIMA!

REZULTATE, VIŠE INFORMACIJE I FOTOGRAFIJA MOŽETE VIDJETI OVDJE!

www.tomislavnews.com/mandino-selo.com

www.tomislavnews.com