TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U STARAČKOM domu u Tomislavgradu danas je obilježen Međunarodni dan starijih osoba

copyright@tomislavnews.com

Po tradiciji, danas je u Staračkom domu u Tomislavgradu obilježen Međunarodni dan starih osoba, a i Bog voli stare i nemoćne pa je danas prekrasno, sunčano i toplo vrijeme i korisnicu su mogli biti i slaviti ispred Doma.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu sukladno njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada.

Iako se Dan starijih osoba obilježava svake godine 1. listopada, Uprava Staračkog doma u Tomislavgradu odlučila je, a zbog najave danas lijepog i sunčanog vremena, taj dan sa svojim korisnicima obilježiti danas, 27. rujna.

A vrijeme je danas u Tomislavgradu uistinu prekrasno, pa su korisnici, nakon svete mise u kapelici Doma, mogli izaći na sunce, ispred zgrade Staračkog doma, gdje je ravnatelj pozdravio sve korisnike i sve uzvanike na današnjem obilježavanju  Dana starijih osoba. Korisnicima je čestitao Međunarodni dan starijih osoba i poželio im, a što drugo, nego dobro zdravlje i raspoloženje!

Izveden je kratki zabavni program, a potom je uslijedio zajednički ručak, pripremljena jela s roštilja za sve korisnike i goste.

I mi čestitamo svim korisnicima Staračkog doma u Tomislavgradu Međunarodni dan starijih osoba, želimo im dobro zdravlje i poziv njihovim obiteljima, rodbini, prijateljima i susjedima da ih što češće posjećuju!

www.tomislavnews.com/Snimio: Ivan Čamber Žilić