TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U Tomislavgradu je upriličen Dječji maskenbal, mnogo je mačkara, ali i publike!

U organizaciji Kulturno informativnog centara i  suradnji s osnovnim školama s područja Općine Tomislavgrad danas je organiziran Dječji maskenbal na Trgu gange i Hajdučke družine u Tomislavgradu.

Velika karnevalska povorka krenula je s autobusnog kolodvore prema KIC-u, a lijepo ju je bilo vidjeti: šarenilo boja, maski, dječja zaigranost, pjesma.
Program je počeo u 11:00 sati na Trgu ispred KIC, a dobrodošlicu je svima poželjela ravnateljica KIC-a Danijela Papić, koja je zahvalila učiteljicama na uloženom trudu u pravljenju prekrasnih, šarolikih i maštovitih maski. Publiku ispred KIC-a zabavljali su  kostimirani animatori i dječji DJ.
Nakon predstavljanja i izvedbe programa svake od ekipa, najmaštovitije maske kao i njihova izrada bit će nagrađene po ocjeni stručnog žirija.
Unatoč oblačnom i prohladnom vremenu brojna publika je došla na Trg gange i Hajdučke družine podržati Dječji maskenbal, sada već tradicionalni.

Odlukom stručnog žirija kojeg su činile duvanjske umjetnice Gabrijela Vučemil, Marija Magdalena Vukadin i Mirka Drmić u izboru najbolje grupne maske prvo mjesto su osvojili ‘Bauštelci’, drugi su bili ‘Torbe’, treći ‘Kasete i olovke’, četvrti ‘Ananasi’, a peto ‘Oči’. U pojedinačnim maskama žiri je proglasio pobjednikom masku ‘Pauk’, draga je bila ‘Robot’, a treće i četvrto mjesto osvojile su maske ‘Smeđa kokica’ i ‘Crvena kokica’. Pobjednici u obje kategorije nagrađeni su prigodnim nagradama, a maškarada je završena plesom i igrom razdragani mališana pod maskama

www.tomislavnews.com/Foto i video: Snježana