TG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Večeras je u Gradskoj galeriji u Tomislavgradu upriličena lijepa Književna večer “Kraljevstvo riječi”

Večeras je u tihoj, toploj i oblačnoj večeri, 10. studenoga, upriličena tradicionalna , 9. po redu Književna večer “Kraljevstvo riječi” u kraljevskog gradu.

“Kraljevstvo riječi” održava se u organizaciji KIC- a Tomislavgrad i DHK HB, a večeras su nastupili gosti iz Ploča i domaći, duvanjski pjesnici kako je i najavljeno, osim gospođe Marije Baković – Pavković, koja je imala opravda razlog ne doći.

Moderator večeri bio je predsjednik DHK HB,  duvanjski pjesnik Ivan Baković, a pjesnici su u dva kruga čitali po pjesmu dvije, dok je  književnica Iva Bagarić pročitala  malo podulju priču. Prvi nastup na ovoj večeri imali su Ante Antek Brajko i Ana Vidović, koji su ove godine objavili prvu zbirku poezije.

Gosti iz Ploča Hrvoje Barbir, pjesnik i dramaturg, književnici Damir Šetka i  Jelana Čelić izrazili su svoje oduševljenjem Tomislavgradom i zahvalnom publikom koja je svaku pjesmu nagradila toplim pljeskom. Dodali su da su uspjeli posjetiti Spomen baziliku u Tomislavgradu i Franjevački muzej  i oduševili se bogatstvom vrijednih eksponata,

U okviru večeri, po dugoj tradiciji, Gradska knjižnica KIC- nagradila je najbolje čitateljice u 2023. godini u dvije kategorije: najvrjednija čitateljica  od odraslih je Manda Marić, a od učenika  Sajra Ramić, kojima su uručena priznanja, a učenici i slatkiši.

Na kraju večeri, a na molbu publike, šuički pjesnik Ante Antek Brajko otpjevao je prekrasnu pjesmu, koju je i napisao.  Publika je nagradila pjesnike i pjesme i bogatija za jednu lijepu, prekrasnu večer – blagdan pisane riječi išetala u blistave ulice Tomislavgrada.

www.tomislavnews.com/Foto i video: Jela Knezović