TG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Večeras je u KIC-u u Tomislavgradu upriličen prekrasan Koncert mladih glazbenih umjetnica iz Tomislavgrada

Večeras  (petak, 20. siječnja, 2023.) su u prepunoj dvorani Galerije KIC-a u Tomislavgradu prekrasan koncert upriličile dvije darovite duvanjske glazbenice: Petra Tokić i Ines Radoš i počastile svoje sugrađane, bile su pravo osvježenje u inače  brojnim kulturnim događanjima u Tomislavgradu.

Nekoliko rečenica o mladim umjetnicama:

Petra Tokić rođena je 1995. godine u Tomislavgradu. Osnovnu glazbenu školu završila je u Tomislavgradu, a srednju glazbenu školu u Imotskom u klasi profesorice Marijane Poštenjak. 2015. godine započinje studij flaute na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu u klasi profesora Sakiba Lačevića. U prvom ciklusu studija dodijeljeno joj je priznanje Srebrna značka Univerziteta u Sarajevu za ostvarene rezultate na preddiplomskom studiju. Tijekom školovanja nastupala je kao solist ili dio komornog sastava kao i orkestra Muzičke Akademije te Sarajevske filharmonije. Trenutačno je zaposlena kao profesorica flaute u Osnovnoj glazbenoj školi Tomislavgrad.
Ines Radoš rođena je 2000. godine u Tomislavgradu. Svoje osnovno glazbeno obrazovanje započela je 2009. godine u Tomislavgradu kao učenica klavira. Po završetku osnovne škole, 2015. godine upisuje Glazbenu gimnaziju u sklopu Srednje glazbene škole dr. fra lvan Glibotić u Imotskom. Maturirala je 2019. godine i stekla zvanje Glazbenik Klavirist. Godine 2020. nastavlja svoje glazbeno obrazovanje u Mostaru gdje upisuje 1. godinu studija Glazbene umjetnosti na FPMOZ-u, smjer Klavir. Za vrijeme svog školovanja sudjeluje na brojnim koncertima, kulturnim događajima te seminarima.
***********************************************************************************************************
Večeras se brojna publika u KIC-u u Tomislavgradu mogla uvjeriti u raskošnost glazbenog dara ove dvije umjetnice koje su nastupile i pojedinačno, a onda zajedno, bila ih je milina slušati. Oduševljena publika im je dugo i toplo pljeskala, što je nagrada svakom umjetniku i velika podrška, posebice mladima.
Voditeljica večeri bila je, također mlada, profesorica i pjesnikinja Marija Baković – Pavković.
Darovita i lijepa mladost iz Tomislavgrada, od srca čestitamo!
www.tomislavnews.com/Snimila: S.