TG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Večeras je u prepunoj Spomen-bazilici održan tradicionalni “Božićni koncert župnih zborova” iz Tomislavgrada

U okviru programa “Božiću u susret” večeras je u prepunoj Spomen-bazilici u Tomislavgradu održan “Tradicionalni božićni koncert župnih zborova” iz Tomislavgrada.

Zadnjih desetak godina prisustvujem na većini kulturnih događaja u Tomislavgradu; predstavljanjima knjiga, izložbama i koncertima. Tradicionalni Božićni koncert bio je i ostao kulturno-duhovni vrhunac, te u kvantitativno i kvalitativno sve većoj konkurenciji kulturnih sadržaja – par excellence događaj.
Nisam glazbeni stručnjak i glazbenu obrazovanost uglavnom sam “brusio” na poljudskom sjeveru. O tome mogu posvjedočiti moji ukućani koje permanentno “teroriziram” ovih dana – pjevajući božićne pjesme. Međutim, i laičke uši mogu i mogle su – prepoznati trud i napredak svih naših Zborova. Također, lijepo je vidjeti da i sve više sugrađana prepoznaje kulturno-duhovnu vrijednost ovog događaja, pa je sinoć i bazilika bila konačno dupkom puna. Voditeljica: Dražana Šola. Mali i Veliki zbor sv. Nikole Tavelića. Filijalni zbor Stipanići, Frama i ansambl Tomislavgrad.
Sa željom da se ovaj tradicionalni koncert nastavi i u narednim godinama, a sugrađani u još većem broju prepoznaju njegovu vrijednost – čestitam svim sudionicima. Uistinu ste nam približili, produžili i uveličali radost Kristova rođenja, o koncertu je napisao prof. Krešimir Parlov.
Puno truda uloženo je u ovaj koncert, a dugotrajni pljesak brojne publike bio nam je veliko priznanje,  dao nam vjetar u leđa za dalje!Hvala svima, a najviše NJEMU! ❤️, objavio je na svom FB profilu voditelj zbora, glazbenik Pere Tokić.
www.tomislavnews.com