TG Crna kronika

FOTO: Vukovi ili neke druge zvijeri poklale su 15 ovaca po danu iznad duvanjskog sela Sarajlija, a 20 se razbježalo, vlasniku nema odštete?

Prije nekoliko dana vlasniku stada ovaca iz duvanjskog sela Oplećana vukovi ili neke druge zvijeri zaklale su 15 ovaca, a 20 ih se razbježalo po Ljubuši i vlasnik ih još nije našao.
Stado je paslo po danu poviše sela Sarajlija, na Ljubuši, a kada je vlasnik pred večer došao po njih imao je što i vidjeti: lešine zaklanih ovaca po šumi, po livadi, po granama, njih petnaest, dok ostali dvadeset nigdje nije mogao naći do danas, kada nam je javio i poslao fotografije.


“Tužan sam za svojim stadom, poklane ovce sam zakopao, a išao sam u općinsku službu u Tomislavgradu i rekli su mi da nemam pravo ni na kakvu naknadu, odštetu. Poslao sam im i poruku i još čekam odgovor. Ići ću još u Ministarstvo poljoprivrede u Županiji možda me tamo saslušaju i pomognu mi, prepušten sam sam sebi i vukovima ili nekim divljim zvijerima na nemilost”, kaže očajni Samir Đugum iz Oplećana.
Ne znamo, pa evo i u ime Đugumovo pitamo ima li ikakvo zakonsko pravo na odštetu za poklano i nestalo stado?


www.tomislavnews.com