TG Vijesti

FOTO: Život bratstva OFS Tomislavgrad kroz svibanj 2022. godine

U Gospinom mjesecu bratstvo franjevačkog svjetovnog reda Tomislavgrad je po naputku našeg župnika fra Slavena Brekala predvodilo molitvu krunice na svibanjskoj pobožnosti.

14. svibnja održano je vijeće OFS-a Tomislavgrad na kojem su dogovorene smjernice za predstojeće aktivnosti.

U subotu 21. svibnja dragi gost nam je bilo bratstvo OFS-a Čitluk od kuda potječu naša časna sestra Anđela Pervan i fra Stipe Rotim. Susret je započeo svetom misom koju je predslavio naš duhovni asistent fra Sretan Ćurčić nakon čega ih je upoznao sa ljepotama samostana koji je nacionalni spomenik BiH te bogatstvom knjižnice, muzeja “Fra Jozo Križić” i muzeja o duvanjskom praslonu. Uslijedio je ručak uz veselo druženje. Prije nastavka njihovog hodočašća zajedno smo izmolili Gospinu krunicu u našoj bazilici.
25. svibnja u dvorani Tabor nakon zajedničke molitva časoslova održana je skupština našeg bratstva.

Na poziv Radio Marije BiH, dana 26. svibnja na blagdan Gospodinovog Uzašašća, iz područnog studija u Livnu, članovi našeg bratstva uživo su predvodili polusatni molitveni program. Na naše predvođenje odgovarale su sestre iz mjesnog bratstva OFS-a Livno koje pripada Bosanskom područnom bratstvu. Ta suradnja bratstava nam predstavlja posebnu radost.


28. svibnja zajedno sa našim framašima smo se uputili u Međugorje te smo sudjelovali na svečanoj cjelodnevnoj proslavi 30. obljetnice osnutka FRAME u Hercegovini. Naglasak proslave je bio na najvažnijim plodovima proisteklim iz FRAME: duhovnim zvanjima, mladim članovim u franjevačkom svjetovnom redu te skladnim brakovima, objava je s web stranice Samostan-tomislavgrad.info

www.tomislavnews.com