TG Kultura/Zabava

Frama Tomislavgrad pobjednik kviza znanja

U četvrtak, 28. veljače, u prostorijama franjevačkog samostana u Mostaru je upriličeno završno natjecanje u znanju tzv. Framaška olimpijada znanja.

Framaši iz 17 mjesnih bratstava, po tri predstavnika svake Frame, natjecali su se u poznavanju sadržaja Youcata. To je bio jedan od načina da framaši u Godini vjere obnove i prodube vlastito poznavanje svoje vjere.
Na početku susreta framaši su zazvali Duha Svetoga, u molitvi zahvalili Gospodinu za dar pape Benedikta XVI., čija je služba upravljanja Crkvom u tim trenucima prestajala, molili za dar novog Pape te molitvu zaključili Franjinim Pohvalama Bogu. Nakon pozdrava fra Josipa Vlašića, područnog duhovnog asistenta, i Matea Zadre, područnog predsjednika, u ime Područnog vijeća, koje je organiziralo natjecanje, Andrea Odak je predstavila program natjecanja, upoznala natjecatelje s pravilima te su framaši potom mogli pristupiti rješavanju zadataka. Nakon završenog 1. kruga natjecanja, osam najboljih Frama nastavilo se natjecati u 2. krugu. Bodovi iz 1. kruga su se prenosili u sljedeći. Drugo mjesto pripalo je Frami Kongora, a za nagradu su dobili po primjerak Šematizma Hercegovačke franjevačke provincije. Treće mjesto osvojila je Frama Bukovica, a za uspomenu na postignuti uspjeh dobili su zbornik radova o spisima sv. Franje Verba Domini mei.
Na koncu smo imali i pobjednike – Frama iz Tomislavgrada uvjerljivo je postigla najbolje rezultate i u 1. i u 2. krugu te su na dar kao nagradu dobili tjedan dana boravka u Taizeu (Francuska). U ime Frame Tomislavgrad, nastupale su Marija Baković, Marijana Marinčić i Jelena Tabak. Od srca hvala curama na trudu i zalaganju te što su na najbolji mogući način predstavili Framu iz Tomislavgrada.

Važno je spomenuti da su prva tri mjesta zauzele Frame iz duvanjskoga kraja. Svima njima od srca čestitamo!

www.samostan-tomislavgrad.info

Foto: arhiv Frame TG