HB ZupanijaTG Politika

GENERALNI štrajk liječniku u HBŽ koji je počeo prije tri dana, po svoj prilici, političari “ne zarezuju”?!

Generalni štrajk liječnika u HBŽ (u Županjskoj bolnici u Livnu i domovima zdravlja u svih šest općina županije) započeo je u ponedjeljak, 4. srpnja, 2022. godine i bio je ranije, po Zakonu o štrajku najavljen.

Dakle, već treći dan liječnici ne rade svoj posao (naravno, osim onih koji moraju za hitne i posebne slučajeve, sukladno Pravilniku o štrajku), dolaze na radno mjesto, ali ne primaju pacijente. U vremenu od 10 -10:30 sati iziđu pred bolnicu i domove zdravlja, ali izgleda, nitko ih od političara, od odgovornih, ne primjećuje?! A ljudi u bijelim mantilima itekako su vidljivi! A njihov rad najviše nedostaje, nažalost, onima najnemoćnijima, bolesnima.

Danas (srijeda) ispred Županijske bolnice u Livnu, od 10 -10:30 sati

Mnogi naši čitatelji pitaju do kada će trajati štrajk liječnika i zašto ministar, predsjednik Vlade ili netko odgovoran ne reagira, ne razgovara sa Sindikatom liječnika?

U najavi štrajka Sindikat je napisao što je povod štrajku, te da će štrajk trajati do ispunjenja zahtijeva liječnika, a nama se, kao laiku čini kako zahtjevi nisu takvi da se ne bi mogli, s dobrom voljom političara, ispuniti!

Zašto političari ignoriraju ovaj štrajk nije jasno, možda se oglase, a to što ispaštaju oni koji plaćaju zdravstvene usluge, pacijenti, to, izgleda, nikoga ne briga, osim samih pacijenata i njihovih obitelji, što je žalosno!

www.tomislavnews.com