TG Vijesti

HRVATSKI RATNIK – crvenički vitez i pjesnik – LJUBOMIR – LJUBO RADOŠ

copyright@tomislavnews.com

U PŠ Ljubomira – Ljube Radoša u proteklih trinaest godina učenicima su stigle mnoge nagrade, priznanja i zahvalnice, ali nagrada koja nam je stigla na samom kraju ove školske godine je posebna. Naši učenici 5. razreda imali su priliku sudjelovati na Alfinom natječaju “JA DOMOVINU IMAM, U SRCU JE NOSIM“ čiji je cilj bio spojiti hrvatske škole sa školama iz BiH u čemu su i uspjeli. Spojili su 60 škola iz Hrvatske i BiH. Svi pristigli radovi su nagrađeni, ali ipak samo je jedan pobjednik među pobjednicima.
To su naši partneri “Školarci domoljupci“ iz OŠ Štefanje koji su pod mentorstvom profesorica, Josipe Klemić i Daliborke Ileković, bili najbolji ali i osvojili nagradu za svoje partnere, “Crveničke mostove“-učenike 5.r.
Čestitamo i zahvaljujemo svojim partnerima!
„Crvenički mostovi“ su se predstavili edukativnim plakatom „Hrvatski ratnik-crvenički vitez i pjesnik, Ljubomir-Ljubo Radoš“, na način da su službeni životopis pokojnog Ljube predočili fotografijama, te od stotine komadića bijelog kolaž papira istkali tri ruže. Prvu su namijenili pokojnom Ljubi, drugu domovini za koju je život dao, a treću poginulim Ljubinim suborcima i prijateljima, pripadnicima legendarne Bojne Zrinski.
Crvenički učenici, ponosni na ime svoje škole pronose ga diljem svijeta sudjelujući na međunarodnim dječjim natječajima od Meksika do Japana.
Kao učiteljica ovih marljivih đaka u njihovo ime zahvaljujem svima koji su nam pomogli u realizaciji projekta, a posjetiteljima Tomislavnews portala i njegovoj ekipi srdačan pozdrav.

copyright@tomislavnews.com

Piše : Janja Zorić

www.tomislavnews.com