HBŽ Vijesti

INTERVJU Zorica Babić, ljepotica iz Glamoča: U Tomislavgradu se osjećam jako ugodno!

Zorica Babić rođena je Glamočanka. Volonterka je u nevladinim organizacijama, bavi se manekenstvom, a nedavno je ispred Hercegbosanske županije ušla u finalni izbor za prestižnu titulu Miss Earth B i H 2013. Rado je odgovorila na naša pitanja, ovaj put izvan politike.

Tko je Zorica Babić?

Obična djevojka. Osim volonterskog rada, volim izlaske, zabave, modu, šminku…Uskoro namjeravam upisati Studij psihologije. Volim društvo, volim pjesmu, šalu, i to je to.
A izbor u finale za Miss Earth, možeš  li nam ukratko opisati tijek dosadašnjih natjecanja?

Prije dvije godine bila sam na izboru za Miss Federacije za izbor Miss BiH, kao prva pratilja. Miss Županije Središnja Bosna. Nakon toga sam ušla u Finalni izbor Miss Earth BiH 2013.godine.
Kako si se, uopće, odlučila natjecati na izborima ljepote?

 Oduvijek mi je bila želja natjecati se za takvo nešto i stalno sam pratila izbore za miss i na kraju mi nije bilo odlučiti i sama pokušati natjecati se.

Za što se zalažeš kao mlada osoba, što vam je važno u životu?

 Nije fraza, važna mi je ljubav među ljudima, mir, sloboda svakog čovjeka. Uistinu se i praktično zalažem za očuvanje prirode i zaštitu čovjekove okoline, jer ovaj izbor se temelji  na Zemlji kao što kaže i naziv natjecanja. Važno mi je to što sam stekla puno prijatelja koje sam upoznala na natjecanju. Ovo  želim posebno istaknuti, jer ste vi tomislavgradski portal: u Tomislavgrad rado i često dolazim, jer imam tamo mnogo dragih prijatelja!
Koji su povodi tvojim dolascima u Tomislavgrad, i koji su to dragi prijatelji?

U Tomislavgradu sam boravila najčešće  vezano za nevladine organizacije mladih, bila sam gošća i na RTG. Uglavnom se družim s ljudima koji su povezani s Vijećem mladih: Anđelom Radoš, Nikolinom Bagarić, Lukom Krstanovićem i drugima. Sudjelovala sam na inicijalnom sastanku za izradu Strategije za mlade općine Tomislavgrad, a i sama sam bila voditelj projektnog tima za izradu Strategije za mlade u Glamoču. U Tomislavgradu se osjećam jako ugodno.
Sada ima mnogo različitih poslova, interesa. Čime se, zapravo, želiš baviti u životu?

Sada mi stvarno nedostaje vremena za sve što bih željela uraditi. Često sam na putovanjima i moram priznati da sam neke bitne stvari ostavila malo po strani. Želim završiti Fakultet psihologije, biti od pomoći ljudima. Naravno da bih se i dalje željela baviti manekenstvom.

Tko ti je uzor u svijetu mode?

Adriana Lima. Ona mi je najdraža zbog  ženstvenog izgleda.

 Po tvom mišljenju, ali i iskustvu, koliko ljepota pomaže, a koliko odmaže u stvarnom životu?

Ljepota može i pomoći i odnemoći, u suštini sve ovisi je li netko kompletna osoba ili ne. Ljepota sama za sebe, izdvojena od osobe, ne znači mnogo, ljepota je u duši čovjeka, u njegovom karakteru…
Što , onda, ti najviše cijeniš kod ljudi?

Ne bih da zvuči kao fraza, ali iskrenost i otvorenost su osobine koje me osvajaju.
Koji ti je životni moto?

Uvijek učinite sve što možete, u životu se događaju i dobre i loše stvari, ali uvijek treba sebi reći da postoji dobar razlog zašto se nešto dogodilo i prihvatiti to s osmijehom na licu.
Jesi li već vidjela naš, duvanjski, novi Portal za koji daješ intervju?

Jesam, prijatelji su mi ga preporučili i zaista je sadržajan, zanimljiv, pregledan, lijep za oči, a sadržaja kao ni na jednom. Dosta je tema za mlade, dosta je lijepih fotografija…
Imaš li  poruku za kraj?

Iako smo se dogovorili ne pričati o politici ovaj put, ipak bih pozvala sve mlade iz naše županije da ne sjede, kako se to kaže, skrštenih ruku, neka se uključuju u rad u nevladine organizacije, u stranke, u politiku, važno je biti aktivan. I uvijek vjerujte u sebe, bez obzira na sve. Ovim putem pozivam i sve mlade djevojke, koje imaju želju baviti se manekenstvom neka to i pokušaju, jer treba pokušati dok možete, da ne biste kasnije žalili za propuštenim prilikama.

www.tomislavnews.com