Humor

ISTINITA anegdota iz duvanjskog kraja: Nabio sam šefu rogove, ali…?

-Kuma Anđe, vidi li ti je li ijedan čovjek od jutros ulazio u moju kuću?
-Bog s tebom, kume Jozo, šta se dogodilo, što si se tako zajampurio, što tako kočiš, mogo si me satrt prid kućom, a nikoga ja nisam vidila, cilo jutro sam prid kućom?!
-A kažeš nitko nije dolazio od muških u moju kuću, je li, možda, moja Ivanka izlazila iz kuće?
-Niti je ko dolazio, niti je ona izlazila, vidila sam je maloprije kako razgrće robu na štriku. Je li s tobom sve u redu, stani malo, ispričaj mi, ne moreš tako banut Ivanki u kući, poplašit će se žena.
-Moram ti ovo kuma ispričat, ali ne dao Bog da ikom zucneš. Znaš moga šefa, a znaš i njegovu gospođu, pravo reci da je bolje nema u našem kraju. Bacio sam oko na nju, a i šef mi naoro, pa ja odlučio probat malo oko gospođe, jer vidim da i ona mene nekako jebozovno gleda svaki put kad je sretnem, a ne bih ja zbog svoje žene, znaš mene… Ali, zameračio osvetit se šefu, nabit mu rogove! Oblićo sam malo dulje, dijelio komplimente gospođi Mirjani, a jutros mi upali, zovnu me na kavu. Znam ja što znači kad te žena zovne na kavu bez ikakva povoda. Bojim se i šefa, ali đava mi ne da mira, ali strah pod noge i ugrntam iza doručka kod gospođe u kuću. Dočeka me Mirjana ko zrela jabuka! Ali prije nego pade nazva supruga, a rekoh već mog šefa, i pita ga umiljato, sjedeći meni u krilu:”Dragi, što bi ti volio danas ručku i kada planiraš doći, da se ne ohladi? Znači na sjednici si, ne znaš kad će završit, a prije tri četiri sata nećeš doći. Dobro, samo ljubavi, da znam, zbog ručka…” tepa mu Mirjana dok se meni prepušta.
Odahnuh i pošteno odradim posao.
Vratim se u ured, nasmijan, tko sretan, tko zadovoljan, ja oboje! Samo što se spustih na fotelju, zazvoni mi telefon, kad moja  Ivanka tepa:”Mužiću dragi, što bi volio danas za ručak…”, ništa više nisam čuo, lupnem slušalicom, izletih iz ureda, u vozilo i evo, sad znaš što je meni sinulo u glavu! A budale mene, vjerujem ja svojoj Ivanki, ko i ona meni, ali eto…Samo kuma, nikomu ni jedne!

NAPOMENA: Šaljite nam i vi svoje šale, viceve, anegdote…rado ćemo ih objaviti!

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija