Bosna i HercegovinaTG Politika

IZ “PREGLEDA TJEDNA” Berislava Juriča: Sapunajte se, licemjeri!

11.12. – Petak

Biskupi ponavljaju, biskupe nitko ne sluša. Narod je zaboravljen od onih koji se kunu u narod. Amen. Leonardu DiCapriu draže su naše rijeke nego nama. Poslao je više pisama vlastima nego mi. ”Prvo sapun, onda parfem”, poručio nam je hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Tko je prljav, neka čuje!

12.12. – Subota

I eto, uvrijedila se ta vječito ucviljena dama Bosna i Hercegovina, ili barem njezin dio koji postoji da bi se cvililo i obrnuto, jer je opet Zoran Milanović rekao kako izgleda BiH izvana. Nakon što smo (bili) big shit sad nam je poručio da se džabe mirišemo jer smo prljavi.

Sapun prije parfema. I onda su skočili licemjeri braniti zemlju od slikovite istine. Jer da nam ne treba sapun i to onaj s tupastih reklama o dubokornim mrljama, ne bismo imali big shit u pravosuđu koje je šuplje do beskraja, u kojem glave padaju zbog politike a ne zbog nerada i iz kojeg se galami o paraobavještajnim djelovanjima unutar državnog aparata. A taj aparat je toliko prljav da se mora prikivati diploma prvog obavještajca, da se on nalazi na optuženičkoj klupi baš kao što se pravosuđe bavi svim vrhovima u ovoj prljavoj zemlji. Da nismo prljavi ne bismo glavom bez obzira bježali iz zemlje i trpjeli silovanja razuma kakva trpimo dok slušamo one koji pričaju o ljubavi, putovima i planovima za budućnost.

Glume licemjeri da nam ne treba sapun dok ustavni sud proglašava neustavnim more odluka, dok se galami o neravnopravnosti na svim stranama, dok se ministar vraća u optužnicu zbog ratnih zločina i dok stranci moraju zavrtati ruke da se zločinci ne slave. Glume patrioti da im je čist jezik jer u njihovom skakanju za ljubav ispod blatnjavih cipelica štrapaju kapljice mržnje i isključivosti jer opet moramo skakati kako oni plješću da bismo dokazali da volimo ovu zemlju. Licemjeri, koji dopuštaju političke igrice da bi punili džepove – o, kako to jadno i isponavljano zvuči ali je tako – tvrde da smo čisti, a od silnog prikrivanja nam se izobličuju lica. Licemjerima u sjaj patriotizma, onima što čekaju miris u krik. Nijemi. Da se razumijemo, oni koji su skočili braniti Milanovićeve izjave i miris BiH, trebali bi i sami prionuti za sapunom jer su Hrvate u BiH ostavili bez politike i jer su jednako prljavi za sapunjanja. Ma koliko galamili da žele pošteno mirisnu BiH.
13.12. – Nedjelja

Sapunamo se.

www.tomislavnews.com/bljesak.info