Bosna i HercegovinaTG Politika

IZVJEŠĆE s 1. redovite sjednice Doma naroda P F B i H: Informacija o aktivnosti u izgradnji tri vjetroelektrane u HBŽ

Izborom radnih tijela u potpunosti završeno konstituiranje Doma naroda

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH ,pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, održao je danas prvu redovitu sjednicu. Usvajanjem Odluke o izboru radnih tijela u potpunosti je okončan proces konstituiranja najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH. Izabrani su predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi ukupno deset parlamentarnih povjerenstava, devet odbora te članovi Doma naroda koji će biti u dva zajednička povjerenstva oba doma Parlamenta F BiH; Parlamentarnog povjerenstva odgovornog za reviziju te Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova u domovima Parlamenta Federacije BiH. Umjesto Igora Stojanovića, dosadašnjeg predsjednika Kluba izaslanika iz reda srpskog naroda, za predsjednicu Kluba izabrana je Vesna Saradžić.

Izaslanici su na istoj sjednici u formi nacrta usvojili Zakon o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osoba s invaliditetom. Odobrene su i odluke o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj kojom je Kantonu Sarajevo data suglasnost na zaduženje za projekte izgradnje tramvajske pruge Ilidža- Hrasnica te Javnog prijevoza Sarajevo e- Mobility. Prihvaćeno je i nekoliko informacija o aktivnosti u postupku izdavanja energetskih dozvola za izgradnju tri vjetroelektrane; Tušnica u Tomislavgradu, Široka Draga u Livnu i Dževa u Glamoču.

Izaslanici su raspravljali i o Informaciji o statusu Agencije za privatizaciju Federacije BiH kojoj je blokiran račun te od već godinu dana nije u mogućnosti izmirivati obveze prema zaposlenima. Dom naroda je usvojio zaključak kojim obvezuje Vladu Federacije BiH da riješi status Agencije, priopćeno je iz Doma naroda Parlamenta Federacije B i H.

www.tomislavnews.com