HBŽ PolitikaTG Politika

IZVJEŠĆE s 25. sjednice Vlade Hercegbosanske županije: Interes za izgradnju vjetro-parkova na području općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Grada Livna.


Go to Kamen Galir
Na današnjoj 25. sjednici Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je i usvojila prijedlog Odluke kojim iskazuje interes za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije u Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Grada Livna. Nastavno Vlada je usvojila Odluku o pristupanju provođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju vjetro-parkova u cilju korištenja vjetro-potencijala za proizvodnju električne energije Hercegbosanskoj županiji na području općina Glamoč i Bosansko Grahovo te Grada Livna.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM za izgradnju ogradnog zida oko mjesnog groblja u selu Lusnić u Livnu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Vlada Hercegbosanske županije, donijela je Odluku o poništavanju natječajne procedure i raspisivanju javnog natječaja za popunu radnog mjesta Direktora Uprave za šumarstvo HBŽ.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 2.350,00 KM Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ u svrhu novčane pomoći za nabavku besplatnih udžbenika djeci oboljelih od dijabetesa tipa 1. u školama Hercegbosanske županije u školskoj 2021./2022. godini. Također Vlada Hercegbosanske županije podržala je stav Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ kako je svim učenicima u osnovnim školama u sljedećoj školskoj godini potrebno osigurati besplatne udžbenike, stoga će se pri izradi proračuna za sljedeću godinu planirati financijska sredstva za realizaciju ove ideje, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com