TG GospodarstvoTG Politika

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje proljetne sjetve

Općinski načelnik  objavljuje Javni poziv  za podnošenje zahtjeva  za dodjelu sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad za subvencioniranje troškova nabave sjemena za proljetnu sjetvu  na području općine Tomislavgrad  za  2024. godinu.

Pravo na subvenciju proljetne sjetve imaju poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom ratarskih i povrtlarskih kultura na području općine Tomislavgrad i koja su upisana u Jedinstveni registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata koji vodi nadležna općinska služba.

Subvencija, u skladu sa navedenom odlukom, odnosi se na subvenciju troškova nabave  sjemena  žita, krmnog bilja i povrća za zasijanu/zasađenu poljoprivrednu površinu.

Zasijana površina  ratarskih kultura za koju se može ostvariti subvencija, odnosno poljoprivredna površina na kojoj se ostvaruje proizvodnja  je  minimalno 1,0 ha po kulturi, a maksimalno 10,0 ha po kulturi. Za povrtlarske kulture  može se ostvariti subvencija pod uvjetom da se proizvodnja ostvaruje na minimalno 0,2 ha po kulturi, a maksimalno 2,0 ha po kulturi.

Zahtjev se, putem prijemnog ureda (Centar za usluge građanima – šalter sala), podnosi  na  propisanom Obrascu za prijavu sjetve,  koji je sastavni dio ovog Javnog poziva.

Propisani obrazac, uz koji se dostavljaju i fiskalni računi kao dokaz o nabavci sjemena, može se  preuzeti sa službene  stranice Općine Tomislavgrad /www.tomislavgrad.gov.ba / ili u prijemnom uredu (šalter sala).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo i inspekciju (ured broj  4 i 5) ili na brojeve telefona  034/356-430 i 034/356-429  svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Javni poziv ostaje otvoren do  17.05.2024.  godine do 15:00 sati

Prijave podnesene izvan ostavljenog roka neće se razmatrati.

www.tomislavnews.com