TG Gospodarstvo

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje proljetne sjetve

Općinski načelnik objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad za subvencioniranje troškova nabavke sjemena i umjetnog gnojiva za proljetnu sjetvu na području općine Tomislavgrad za 2022. godinu.

Pravo na subvenciju imaju poljoprivredna gospodarstva s područja općine Tomislavgrad koja su upisana u Registar klijenata i Registar poljoprivrednih gospodarstava, a koja se bave proizvodnjom ratarskih i povrtlarskih kultura.

Subvencija, u skladu s navedenom Odlukom, odnosi se na subvenciju troškova nabavke sjemena i umjetnog gnojiva za krušna žita, stočna žita te krmno bilje.
Zasijana površina ratarskih kultura za koju se može ostvariti subvencija odnosno površina na kojoj se ostvaruje proizvodnja je minimalno 1 ha po kulturi.
Povrtlarske kulture za koje se ostvaruje subvencija pod uvjetom da se proizvodnja ostvaruje minimalno 0,4 ha po kulturi su luk(bijeli ,crveni), mrkva, krumpir, kupus.

Maksimalni iznos subvencije po gospodarstvu, uz predočeni račun o nabavci, iznosi 1000,00 KM, koji se nakon obračuna troškova može proporcionalno smanjiti ili uvećati u skladu s raspoloživim sredstvima.
Zahtjev se putem prijemnog ureda (Centar za usluge građana –šalter sala) podnosi na propisanom Obrascu za prijavu sjetve koji je sastavni dio Javnog Poziva.
Propisani obrazac uz koji se dostavljaju i fiskalni računi o nabavci sjemena i umjetnog gnojiva može se preuzeti sa službene stranice Općine Tomislavgrad ili u šalter sali.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo i inspekciju, Odsjek za gospodarstvo i poljoprivredu ili na brojeve 034/359-430 i 034/356-429 svakim radnim danom od 8:00 do 14:00 sati.
Javni poziv ostaje otvoren do 18. svibnja 2022. godine do 15:00 sati.
Sve prijave podnesene izvan roka neće se razmatrati.
Javni poziv se nalazi u privitku.

www.tomislavnews.com/Općina Tomislavgrad