HumorTG Kultura/Zabava

KAKO I KUDA se u školu išlo nekada, a mnogi smo to slušali! Razgovor (ne)ugodni oca i sina o školi

Kad slušam svog ćaću kako su išli nekada u školu po pet šest kilometara imam osjećaj da su pješačili preko pola zemaljske kugle, toliko to strašno djeluje u njegovoj priči!
Uvijek sam se pitao kako ih vukovi i sve te strašne zvijeri nisu rastrgali, haha. Još u opancima zimi? Kako noge nisu otpale, kako su uopće preživjeli te strahote?
Naravno, taj ćaćin put do škole slušali smo kao djeca i on je bio naš junak, a sad kad smo odrasli-nećemo strašit svoju djecu kako je izgledao naš put do škole!
Nikad ljepšeg puta i nikad ljepših dana!
Ovo nam piše i fotografiju šalje čitatelj u lijepim, srednjim godinama!
Jeste li i vi slušali od roditelja: “Lako je tebi sada, a kad sam ja…ili u moje vrime…!”

*******************************************************************************************

ili sada:

RAZGOVORI (NE)UGODNI OCA I SINE

“Sve si milosti Bože imao, a fakultet nisi završio: i novac, i auto, i odijela, i…što si god poželio, ja rmbačio na baušteli da tebi bude lakše, a ti napusti fakultet i mojim stopama – na njemačku bauštelu, pa di čovik ne bi…!”

“Ćaća, ne da mi se učit, neću na fakultet, oću radit i biti svoj čovjek, ne želim da me ti hraniš i za me radiš!”

“E moj sine, da sam ja sve to imo nikada me Njemačka ne bi vidila, sidio bi i učio dan noć, samo bi završio te visoke škole, ništa lakše ko fakultet završit, najskolo danas, a ti eto…!”

“Dobro ćaća,  kad je tako lako, evo sada imaš dobru mirovinu, imaš vremena koliko hoćeš, imaš auto, imaš ženu i djecu, ništa pod milim Bogom ne radiš, upiši se u školu koju želiš i završi je, pa upiši i fakultet, evo još ću ti ja plaćat školarinu, samo se mene kani, molim te, dosta je tvoga pametovanja…!”

“Eto ti se odma naljutiš, samo neka je protiv mene, a ja ti lipo govorim…!”

” Šta mi lipo govoriš, dođem na odmor deset dana, a ti odmah zapovrzeš o školi, što nisi, što nisi, eto kupi knjige i pravac škola, sve imaš, ne moraš pješačit, još mi jednom prigovori za školu, otra ja odmah nazad…”

“Neka te , sine, ja samo ‘nako, đava ti školu…donesi ti svom ćaći jednu pivu iz frižidera…”

www.tomislavnews.com