TG Vijesti

KAMEROM KROZ KRALJEVSKI GRAD : Ljeto je pri kraju, pa smo iskoristili lijep dan prošetati Tomislavgradom!

copyright@tomislavnews.com

Danas, a 11. rujna, 2019. godine, pretežito je vedar dan, ima malo čipkastih oblaka, ali je ugodno toplo, pa smo prošetali dragim gradom i malo kamerom “šarali” nebom, ulicama, krovovima, drvoredima…

UŽIVAJTE U LJEPOTI LIJEPOG I ČISTOG KRALJEVSKOG GRADA!

Uz jednu kratku priču :

GDJE JE I ŠTO JE ZAVIČAJ

Zavičaj je mjesto na zemaljskog kugli gdje si rođen i odrastao i gdje u ponoći po mrklom mraku ili u podne zavezanih očiju možeš hodati u krugu promjera od najmanje tri kilometra, a da ne pitaš gdje sam i da ne posrneš! Pa i kad se nakon duljeg izbivanja vratiš.
Zavičaj je mjesto gdje si prvi put gledao zvijezde i brojio ih, a ako si otišao na dulje vrijeme, kada se vratiš znaš da te tvoje zvijezde uvijek vjerno čekaju. Uvijek na istom mjestu svoda nebeskog izlaze i uvijek ti vragolasto namiguju, kao da ti govore: „Jesi li to se vratio, ma ne možeš ti bez nas, znamo, jer te uvijek i svuda pratimo, ali ti se ukažemo samo kad se vratiš u zavičaj“.
Zavičaj je mjesto gdje prepoznaješ svačiji glas i svaki glas u prirodi, gdje ti ne treba kalendar, jer po mirisu znaš koje je godišnje doba. Zavičaj je mjesto koje s godinama sve više volimo i sve se teže od njega odvajamo, čak i na kratko!

www.tomislavnews.com