TG Sport

KOŠARKAŠKA AKADEMIJA Žana Lelas : Danas predstavljamo sestre Smiljanić, Petru i Mariju, koje su nam došle iz ZKK Tomislava.

Prvo zahvala ŽKK Tomislavu, trenerima i predsjedniku na svemu sta su napravili za naše Smiljanićke.

Petra je starija, rođena 2003. godine pristupila nam je kada je upisala 1.razred srednje škole, ljeto 2018.
Od starta Petra je radila sa maximalnim angažmanom, 5 mjeseci nije propustila trening. Na početku je bilo teško, promjena sredine, škole, suigračica, oni koji su bili s njom to su osjećali iako Petra nikad ništa nije rekla ili požalila se.
Promjena trenera, načina treniranja, zahtjeva, za sve je trebalo vremena. I kako je vrijeme prolazilo Pepe je bila sve bolja i bolja. Kadetska momčad je bila bez poraza, došao je poziv za Vodice, Pepe je već bila sigurna i na spisku U16 HR reprezentacije. Na tom nesretnom okupljanju najboljih cura u Vodicama, Pepe je htjela pokazati da je neopravdano izostavljena sezonu prije sa spiska U16 reprezentacije i pokazala je. Itekako je pokazala, po ocjenama svih bila je najbolja na tom okupljanju. Ali nažalost Pepe onakva kakva je, poštena i vrijedna, davala je svake sekunde svoj maximum, došlo je do zamora, zadnji dan , pred sam kraj utakmice doživjela je tešku ozljedu koljena. Kao i sve u životu, tako i taj trenutak, nije pustila ni suzu, ni jauk, a koljeno je bilo zdrobljeno, otišli su prednji križni, oba meniskusa. Možemo samo zamišljati kako je bilo curi kojoj je košarka gotovo sve izvan obitelji.
Prošlo je godinu i po od operacije, Petra se pomalo vraća, nije lako ali vjerujemo u uspjeh i svim srcem to našoj Pepi želimo.
Petra je igrala za U14 HR reprezentaciju i trebala je dobiti poziv za U16, ali očigledno nije bilo tako zapisano.
Petra je visoka 187cm i može igrati na pozicijama 3 i 4. Sigurni smo da će igrati.

Marija Smiljanić, mlađa sestra, rođena 2005. godine također nam je pristupila nakon što je završila osnovnu školu u Tomislavgradu. Za sada još uvijek čekamo od FIBE potvrdu igranja (opredjeljenja) za HR reprezentaciju. To u obitelji Smiljanić nikada nije bilo upitno . Mari je sigurno prijelaz lakši jer ima iskustvo starije sestre koja je uostalom uz nju. Mare kao i sestra vrijedna i redovita na treninzima, polako hvata “konce”, te nestrpljivo čeka da se rješe svi potrebni dokumenti, kako bi počela igrati. Nastupat će za nasu kadetsku, juniorsku i seniorsku momčad.
Inače Mare je već igrala za HR U14 reprezentaciju i bila član prve petorke reprezentacije koja je osvojila Sloveniaball 2019. Nedavno je bila na pripremama U16 HR reprezentacije i vjeruje da će biti njen član i na EP.
Mare je visoka 182cm i igra na pozicijama 2 i 3.
Mare dobrodošla nam.
Petri i Mariji želimo puno zdravlja i puno uspjeha na svim poljima.
💪💪❤️🏀KAZL🏀❤️💪💪 Objavila je Košarkaška akademija Žana Lelas

www.tomislavnews.com