HrvatskaNaši u svijetuTG Čestitke

FOTO/KRATKO PREDSTAVLJANJE: Kristina Andrić iz Zagreba, a porijeklom iz Roška Polja, dobitnica je dviju Posebnih dekanovih nagrada, ali i godišnje nagrade „Hrvoje Požar“ Zaklade Hrvoje Požar, te više medalja

Možda se netko sjeća da smo prije otprilike šest godina objavili prvi intervju s Kristinom, tadašnjom plesačicom, ali još uvijek pjevačicom zbora mladih Apostoli u Crkvi Marije Kraljice Apostola u Zaprešiću.

Uz iskrene čestitke pametnoj, sposobnoj, mladoj i uspješnoj djevojci na završenom Diplomskom studiju Naftno rudarstvo, smjer Energetika i zvanju magistra inženjerka naftnog rudarstva, u današnjem kratkom razgovoru s 24 – godišnjom Kristinom Andrić, porijeklom iz Roška Polja, doznali smo još ponešto.

Kristina već dulje vrijeme aktivno sudjeluje u znanstveno-istraživačkom radu u području energetike. Nakon završenog Preddiplomskog studija (PDS) Naftno rudarstvo, na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu, upisala je i završila Diplomski studij (DS) Naftno rudarstvo, smjer Energetika.
Kako hobiji jenjavaju kod svakog studenta zbog zahtjevnosti studija, tako se poveća angažman u području energetike.
Kristina je nekada planirala upisati PS Geološko inženjerstvo na istom fakultetu, ali se ipak predomislila i odlučila se za tehnički smjer u kojem geologija igra ključnu ulogu.
Kristini je u ponedjeljak dodijeljena godišnja nagrada „Hrvoje Požar“, koja se  dodjeljuje : „Znanstvenim i stručnim djelatnicima u obliku plakete i povelje za kategorije“ te „Studentima u obliku povelje i novčanog iznosa“.

Kristina i ministar Gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić, koji je uručio nagrade svim dobitnicima

Osim Posebnih dekanovih i Godišnje nagrade „Hrvoje Požar“, osvojila je brončanu, srebrnu i zlatnu medalju na sajmovima inovacija (kao koautor), bila je jedna od 11 finalistica „Female Engineers MOL Programme“ natjecanja u Budimpešti (na koje se samo u Hrvatskoj prijavilo 500 mladih budućih inženjerki). Uz to je koautorica još jednog stručnog rada i autorica rada posterske sekcije za poznati Plinski kongres koji organizira HSUP (Hrvatska stručna udruga za plin) svake godine u Opatiji.

Upitali smo Kristinu je li imala problema sa zaposlenje?

” Dobiti posao odmah nakon studija nije bilo teško, zaposlila sam se u području energetike, te se veselim novim izazovima, a nagrade su pomoć pri zaposlenju jer je konkurencija za tržištu energetike velika”, kaže nam u razgovoru Kristina.

Svi dobitnici Godišnje nagrade „Hrvoje Požar“ u HAZU (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti)

Cilj joj je ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj jer svoju domovinu voli.
Kristina voli dolaziti u rodni kraj svoga oca Joze Andrića, no što je starija dolazi rjeđe i kraće zbog studijskih obveza koje je imala. Rekla nam je da joj se u Rošku Polja najviše sviđaju mir, tišina i predivna priroda u svako doba godina.
Za kraju ima poruku za sadašnje i buduće studente: „Učite, budite marljivi, jer će se to prepoznati i vrednovati, ali nemojte zanemariti obitelj, prijatelje, ljubav, hobije i studentska druženja. Jer nije bez veze izreka, da je studentsko doba, najljepše doba“.

Kristina s Godišnjom nagradom „Hrvoje Požar“ u HAZU (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti)

www.tomislavnews.com/Razgovarala: Ljuba Đikić/Foto: K.A.