HBŽ Vijesti

Ministar Galić potpisao ugovore o stipendiji

Danas je u prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa, ministar Petar Galić potpisao ugovore s jedanaest (11) redovitih studenata diplomskog i dodiplomskog studija koji su dobili stipendiju ministarstva za akademsku 2012./2013. godinu.

 

Ministarstvo je Odlukom, donesenom 21. studenog 2012. godine, utvrdilo deficitarne visokoškolske studije, broj korisnika i visinu studentske stipendije za 2012./2013. godinu, te potom raspisalo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima diplomskih i dodiplomskih studija s područja Hercegbosanske županije.

Po ovoj Odluci deficitarni visokoškolski studiji u Hercegbosanskoj županiji su studij matematike, fizike, biologije, kemije i studij njemačkog jezika. Utvrđena mjesečna visina stipendije iznosi 250,00 KM i ovaj iznos biti će isplaćena nagrađenim studentima u deset (10) jednakih rata. 

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa već godinama stipendira visokoškolske studije s ciljem osiguravanja deficitarnih zanimanja na području Hercegbosanske županije, te će ovu godinu nastojati povećati iznos sredstava za ovu namjenu.

Ministar Galić je stipendiranim studentima poželio puno uspjeha u školovanju, te ih pozvao da se nakon završenog studija vrate u svoje gradove, kako bi stečenim znanjem pridonijeli njihovu razvoju, priopćeno je iz Vlade HBŽ.