HBŽ Vijesti

Ministar Petar Galić posjetio škole u Glamoču, slijedi posjeta i drugim školama u HBŽ

U sklopu redovite posjete osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije , ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić, jučer(petak) je boravio u službenoj posjeti osnovnoj i srednjoj školi u Glamoču.

Ravnatelji i ostali djelatnici su ministra upoznali s problemima s kojima se svakodnevno suočavaju, a njih je, zaista, mnogo. U razgovori s ministrom Galićem izrazili su nadu u njihovo postupno, ali skoro, rješavanje.  Također su podržali ovakav , izravan način komuniciranja, jer ovo je, kako su kazali ravnatelji osnovne i srednje škole u Glamoču,  prva službena posjeta iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa ovim školama u zadnjih desetak godina.  Ministar Galić je sa suradnicima posjetio i Dječji vrtić u Glamoču za kojega su ranije osigurana financijska sredstva za nabavku igračaka. Po riječima ministra slijedi posjeta i ostalim školama HBŽ županije. 

-Uz ove posjete, vrijedi spomenuti da su u ovogodišnjem Županijskom proračunu planirana sredstva za liječničke preglede zaposlenih u prosvjeti, kojih , nažalost, nije bilo već 20 godina. Liječnički pregledi djelatnika u prosvjeti u našoj županiji obavit će se odmah po usvajanju Županijskog proračuna, što je planirano za početak ožujka- izjavio je za naš Portal nakon posjete Glamoču, ministar Petar Galić.

Tekst i foto: www.tomislavnews.com