TG Vijesti

MUP HBŽ : U zadnjih par dana na područje HB županije došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja

U zadnjih par dana na područje HB županije došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja , tj. zemalja koje su zahvaćene koronavirusom.  prilikom ulaska u BiH, od strane Sanitarnih inspektora uručena su im rješenja o samoizolaciji.

Policijski službenici MUP-a  HBŽ i Županijski sanitarni inspektori uprave za inspekcijske poslove HB županije kontrolirali su 47 osoba na području HB županije i tom prilikom utvrdili da tri osobe s popisa putnika koji su došli u HB županiji, nisu poštovale uputu o samoizolaciji, te će protiv njih biti upućen izvještaj prema sanitarnim inspektorima i isti biti sankcionirani.

Kontrola poštovanja samoizolacije!

Također, od strane građana HB županije dobivene su dvije dojave za osobe koje se nisu nalazile na spisku putnika koji su ušli u HB županiju, da ne poštuju samoizolaciju, a da su došle iz rizičnih zemalja. Provjerom na terenu utvrđeno je da isti poštuju samoizolaciji, tj. pridržavaju se uputa koje su dobili na ulasku u BiH.

Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima koji su došli iz rizičnih zemalja na područje HB županije da poštuju upute koje su dobilo od Sanitarnih inspektora, kao i odluka kojih je donijela Vlada HB županije, priopćeno je iz MUP HBŽ.

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija Fokus